CIJENA PRIMITIVIZMA

Paulo Machado kažnjen 100.000 eura

Petak, 31. srpnja 2015. 14:43 Napisao/la  SC

Cijela momčad stala iza Portugalca


Paolo Machado kažnjen je 100.000 eura zbog primitivnog ispada tijekom utakmice protiv Moldea, kada je portugalski veznjak nekoliko puta srednjim prstom reagirao na zvožduke s tribina zbog čega je na klupi dobio crveni karton. Dinamo je u petak sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj se Machado ispričao za svoje postupke. Uz trenera Zorana Mamića na konferenciji je bila i cijela momčad i stručni stožer Dinama, kapetani Domagoj Antolić i Arijan Ademi zamolili su navijače da Machadu pruže drugu priliku.

- Napravio sam veliku pogrešku i želim se ispričati navijačima, predsjedniku, treneru, cijeloj momčadi i mojoj obitelji. Bio je to loš trenutak, još jednom naglašavam da mi je žao i na terenu ću pokazati koliko cijenim navijače i Dinamo. Najgore od svega mi je bilo ići kući nakon utakmice kada me je sin pitao: tata, zašto si to napravio? Želim se zahvaliti svima u klubu koji su mi dali drugu priliku i šansu da se ispričam kao i podršci te ih neću razočarati, rekao je Machado.

- Mi kao klub smo donijeli odluku da se Paulo na ovaj način ispriča i ostane s nama te snosi posljedice. Razgovarali smo s kapetanima i momčadi, svi su bili za to da Paulo ostane s nama u klubu, a naravno da će biti kažnjen zbog štete koju je nanio klubu i sebi samome. Nogomet se igra zbog navijača i vjerujem da će Paulo svojim zalaganjem u budućnosti pokazati zaslužuje biti dio ove momčadi. i Mi smo obitelj, želimo biti zajedno u dobrim, ali i lošim trenutcima. Ovo je jedan od takvih, vrlo teških trenutaka, ali mi moramo biti spremni opraštati jer svatko može pogriješiti. Znamo da je ovo loš trenutak, izolirani incident, za koji će Paulo biti sankcioniran, a ova odluka je dokaz zajedništva i kako ekipa doživljava Paula, kazao je Mamić.

- Paulo je pogriješio, svjestan je toga i ispričao se odmah i danas ponovno. Nogomet se igra radi navijača i mora ih se cijeniti, ali on je bitan dio naše momčadi i ne bismo ga voljeli izgubiti. Kao kapetan bih molio navijače da mu pruže drugu priliku, a znam da će Paulo na svakom treningu i utakmici dati sve od sebe kako bi opravdao povjerenje, rekao je Domagoj Antolić.

Dinamo će novčanu kaznu uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.