Dinamo ispao iz Europske lige, momčad Sergeja Jakirovića prosula prednost

Četvrtak, 31. kolovoza 2023. 21:03 Napisao/la  SC

Momčad trenera Sergeja Jakirovića odigrala je očajnih 90 minuta u Pragu, doduše nešto malo bolju u drugom dijelu, ali nedovoljno dobru da bi sačuvali prednost

Slavlje nogometaša Sparte
Slavlje nogometaša Sparte

Nogometaši Dinama neće iduće sezone igrati u Europskoj ligi, iako su na uzvratni susret u Prag putovali s dva pogotka prednosti.

Momčad trenera Sergeja Jakirovića odigrala je očajnih 90 minuta u Pragu, doduše nešto malo bolju u drugom dijelu, ali nedovoljno dobru da bi sačuvali prednost i izborili plasman u skupinama Europske lige.

Zahvaljujući očajnom nastupu „modri“ su u Pragu ostali bez desetak milijuna eura, svoju europsku avanturu ove sezone započeli su u Ligi prvaka, prosuli su pobjedu u Ateni, pa su prosuli prolaz u Europsku ligu u Pragu, na kraju će prču nastaviti u Konferencijskoj ligi.

Utakmica u Pragu praktički je bila određena u prvih 25 minuta, kada su domaćini imali dva pogotka prednosti, prolaz su dohvatili pogotkom Panaka u 67. minuti, Mate Baturina nakratko je Dinamo vratio u „igru“ pogotkom u 71. minuti na asistenciju Brune Petkovića, ali pogotkom Olatunjija u 87. minuti i ova je europska epizoda „modrih“ dobila neslavnu završnicu.

Sparta – Dinamo 4:1 (Haraslin 2, Sorensen 24, Panak 67, Olatunji 87/Baturina 71)

SPARTA: Vindahl - Sorensen, Panak, Krejči – Wiesner (84 Pesek), Laci (69 Sadilek), Kairinen, Ryneš (63 Zeleny) - Olatunji, Kuchta (84 Karabec), Haraslin (63 Birmančević).

DINAMO: Nevistić – Moharrami (46 Šutalo), Ristovski, Perić, Ljubičić - Mišić, Bulat (89 Drmić) – Špikić (72 Emreli), Baturina, Marin (46 Mikhaljičenko) - Petković

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.