Nogometaši Dinama trenirali zatvorenih očiju bez verbalne komunikacije

Utorak, 02. veljače 2016. 17:02 Napisao/la  SC

Cilj ovakvih vježbi nije bilo pojačati zajedništvo 

U moru "normalnih nogometnih treninga" Modri su neki dan odradili jedan set vrlo zanimljivih vježbi. Naime, s povezom na očima i bez verbalne komunikacije morali su se posložiti u vrstu po nekoliko kriterija, a sve skupa je bilo vrlo zanimljivo i zabavno.

Igrači su bez da su išta vidjeli i smjeli pričati morali reagirati u novim situacijama. Tako su se, raspoređeni u tri grupe po desetak igrača, morali poredati po visini, potom po godini rođenja i sličnim karakteristikama. Naravno, sve to bilo je itekako teško bez ikakve komunikacije, a treneri su bili tu kako bi provjerili tko je pobjednik i tko se prvi posložio jer, naime, igrači nisu znali kada su gotovi, a nitko nije smio ništa niti reći.

Cilj ovakvih vježbi nije bilo pojačati zajedništvo koje je kod Modrih na izuzetno visokoj razini već natjerati igrače da surađuju i razmišljaju "izvan okvira" odnosno da smišljaju nova i alternativna rješenja kada su im ona očita onemogućena. Igrači su se pokazali vrlo domišljatima i na razne načine su dolazili do cilja te tako pokazali kako im snalaženje u novim situacijama itekako dobro ide.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.