NIŠTA OD IZRUČENJA

Mamić nastavlja voditi Dinamo iz BiH

Ponedjeljak, 23. rujna 2019. 16:11 Napisao/la  SC

BiH odbila izručiti čelnika Dinama

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

Zdravko Mamić nastavlja nesmetano voditi Dinamo iz BiH!

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je pravomoćnu odluku po kojoj Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke.

Prvostupanjsko vijeće je, analizirajući primjenu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći i Ugovora o izručenju potpisanog između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji predviđa mogućnost izručenja i vlastitih državljana pod precizno utvrđenim uvjetima, utvrdio da u ovom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za izručenje čelnika Dinama s obzirom na to da kazneno djelo za koje je optužen u Hrvatskoj nije propisano kao kazneno djelo u BiH.

Zdravko Mamić pobjegao je u BiH u lipnju 2018. godine, dan uoči izricanja nepravomoćne odluke o zatvorskoj kazni zbog toga što je oštetio Dinamo.

Zanimljivo, Dinamo tvrdi da nije oštećen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.