Ni Dinamo ni Zagreb ne vježbaju jedanesterce uoči uzvratnog susreta polufinala Kupa

Ponedjeljak, 16. travnja 2012. 16:40 Napisao/la  Z. G.

Nismo vježbali jedanaesterce, mislim da oni neće odlučivati o prolazu u finale Kupa, poručili su Ante Čačić i Dražen Besek uoči uzvratne utakmice polufinala Kupa. Prvi susret u Maksimiru završio je 1:1

 

Dinamov trener Ante Čačić samouvjereno kaže: Nismo vježbali jedanaesterce, mislim da oni neće odlučivati o prolazu u finale Kupa. Skrenete li pogled na drugu stranu vidjet ćete i čuti Zagrebova trenera Dražena Beseka koji jednako samouvjereno klikće: „Nismo vježbali jedanaesterce, mislim da oni neće odlučivati o prolazu u finale Kupa.

Zagreb i Dinamo sučelit će se, dakle, u utorak od 18 sati u Kranjčevićevoj ulici u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa gdje će „bijeli“ nastojati sačuvati za njih ugodnih 1:1 iz prvoga dvoboja.

- Da, ali u ovoj utakmici nećemo čuvati nulu niti čekati kraj, istaknuo je Zagrebov trener Besek dodajući: U svakom razgovoru s igračima osjeća se dobra atmosfera i samopouzdanje, svi s nestrpljenjem očekuju početak. Jedanaesterce nismo vježbali, jer to utječe na psihu. Ali, već sad znam tko će pucati bude li potrebno. U HNL-u smo u zadnjim utakmicama napravili ono što smo si zacrtali iako znamo da još ništa nije gotovo. Bitno je da je pritisak sad iza nas i da se možemo u potpunosti posvetiti Dinamu. U uzvratu moramo biti pažljivi, koncentrirani i, prije svega - inteligentni. Svjesni smo velike prilike. Prolaz u finale isključivo je u našim rukama i nogama. Bez obzira na Dinamovu kvalitetu, mi odlučujemo! Mi smo ti koji daju ili uzimaju, a sad se moramo dovesti u situaciju uzimanja.“

Dinamov trener Čačić podsjeća da je Kranjčevićeva - njegovo „dvorište“.

- Igrat ćemo u mojoj rodnoj ulici, u onoj u kojoj sam i odrastao! Pa, tamo sam kao dijete skupljao lopte pored igrališta, u sjećanju mi je posebno ostala utakmica protiv OFK Beograda šezdesetih godina. Bilo je 5-1 za njih, Santrač je zabio tri 'komada'. Ma, pratio sam velike generacije, posebno je sjajna bila ona u kojoj su igrali Kralj, Wacha, Bubanj, Azinović, prisjetio se Čačić.

 Sadašnjost kaže da Zagreb u uzvratni dvoboj ulazi s obećavajućih 1:1.

- Da, Zagreb ima dobar rezultat, ali jasno je da mi ostajemo kod onih planova i obaveza koje smo i ranije najavili, a to je - osvojiti dvostruku krunu! U zadnjoj smo prvenstvenoj utakmici odigrali neodlučeno protiv Zadra, ali pritom smo stvorili brojne prilike pa mislim da uzvrat protiv Zagreba dočekujemo u korektnom raspoloženju. Očekuje nas neizvjesna utakmica, Zagreb je probuđen, u pozitivnom je tonusu, u tri zadnje utakmice osvojio devet bodova… Gledao sam sve njegove nastupe u Kranjčevićevoj i jedan u Rijeci, vidljiva je lakoća pobjeđivanja. Ima veliku priliku vidjeti finale.

 I on, dakle, tvrdi da pobjednika neće odlučivati udarci s bijele točke. Ali…

 - Na treninzima često pucamo 11-erce. I pritom kažnjavamo one koji ga ne uspiju realizirati.

 Čačić ni u ovoj utakmici neće moći računati na ozlijeđene Šimunića i Rukavinu, dok će u Zagrebovu sastavu izostati Maleš zbog žutih kartona.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.