Mateo Beusan: Igrač je odgovoran za položaj svoje ruke i zbog toga je to kazneni udarac

Srijeda, 21. listopada 2015. 15:36 Napisao/la  SC

 To jednostavno nije bio prirodan položaj ruke, kaže Oko sokolovo


U 94. minuti utakmice između Dinama i Olympiacosa stoper gostiju Luka Milivojević igrao je rukom u kaznenom prostoru, sudac se nije oglasio:

- To jednostavno nije bio prirodan položaj ruke, a gledajući kriterij talijanskog suca, gdje on Marku Rogu u gotovo istoj situaciji sudi igranje rukom na 20 metara, greška je još veća. Dakle trebao je suditi ili obje situacije ili nijednu. U slučaju te zadnje situacije, Milivojevićeva ruka nije bila u prirodnom položaju, jer je odvojena od tijela i to s dlanom podignuta skoro u visini lica. Ne znam je li to sudac mogao vidjeti. Namjere nema, ali igrač je odgovoran za položaj svoje ruke jer je na taj način proširio volumen svoga tijela i zbog toga je to kazneni udarac, rekao je Mateo Beusan, poznato Oko sokolovo za Jutarnji list.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.