MAMIĆI OSLOBOĐENI

Zdravko Mamić: To su sve konstrukcije i laži!

Srijeda, 15. srpnja 2015. 18:49 Napisao/la  SC

 Ja sam u Dinamo donio 2 milijarde kuna, pa ne mislite valjda da sam imao potrebe nešto uzeti, kaže Mamić 


Zdravko i Zoran Mamić zajedno s Damirom Vrbanovićem izašli iz privora nakon što su položili jamčevinu od ukupno 11 milijuna kuna. Pojedinačno, Zdravko je položio 7, Zoran 4, a Damir milijun kuna. Kao i obično, Zdravko Mamić nije se ustručavao govoriti pred novinarima:

- Znam ja dobro što se meni stavlja na teret. To su sve konstrukcije i laži i u daljnjem postupku siguran sam da ću zajedno s mojim bratom dokazati nevinost. Ja sam u Dinamo donio 2 milijarde kuna, pa ne mislite valjda da sam imao potrebe nešto uzeti. Navijači Dinama mogu biti ponosni na sve transfere koji su se dogodili i na transfere koji će se dogoditi. Osim toga, ta inkriminirana djela datiraju tamo negdje iz 2007. godine, a u međuvremenu je u Dinamo bilo niz inspekcija i kontrola, ni jedna ništa sporno nije pronašla. Zar vama nije jasna ova podvala, ovo je očigledno politički motivirano, izjavio je Mamić prije nego što se počeo obračunavati s nekoliko provokativnih novinarskih pitanja.

Odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je da su novac za jamčevinu skupili prijatelji, ali nije navela njihova imena. Osim jamčevine Mamićima i Vrbanoviću nisu izrečene nikakve mjere opreza što znači da mogu napuštati zemlju, pričati sa svjedocima... Zdravko Mamić ne da nije morao dati ostavku na svoju poziciju u Dinamu nego je u srijedu bio slobodan gledati utakmicu pretkola Lige prvaka u svojstvu izvršnog dopredsjednika.

GNK Dinamo glasio se sljedećim priopćenjem:

Izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić uz jamčevinu će biti pušteni iz istražnog zatvora nakon što je Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda preinačilo odluku sutkinje.

Podsjetimo, braći Mamić je prije deset dana, 5. srpnja, na prijedlog USKOK-a zbog "opasnosti utjecaja na svjedoke" određen istražni zatvor od mjesec dana. U međuvremenu je glavni direktor kluba Tomislav Svetina istaknuo podršku izvršnom predsjedniku i treneru i poručio kako "apsolutno cijeli klub stoji iza Zorana i Zdravka i vjerujem da će se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima".

Par dana kasnije, 9. srpnja, održana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj su članovi još jednom istaknuli kako "vjeruju u nedužnost svojih vodećih ljudi, Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg glavnog direktora Damira Vrbanovića, a prema jednom od osnovnih principa demokracije, rukovodeći se presumpcijom nevinosti, sigurni smo da će isto dokazati u daljnjem postupku, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.