Providna igra, Mamićeva struja napustila skupštinu kao što je Mirko Barišić želio

Četvrtak, 09. ožujka 2023. 20:48 Napisao/la  Igor Vranić

Predsjednik kluba prekršio statutarne odredbe i dnevni red koji je sam sročio da bi isprovocio očekivanu reakciju tzv. Mamićeve struje

Mirko Barišić
Mirko Barišić

U Sheratonu je kratko trajala predstava za naivce!

Mirko Barišić smišljeno je izazvao prekid skupštine kako bi kupio vrijeme, predsjednik kluba namjerno je prekršio statutarne odredbe i dnevni red koji je sam sročio da bi isprovocirao očekivanu reakciju tzv. Mamićeve struje.

Od osam povjerenika jedan je pripadao tzv. Mamićevoj struji, što znači da bez sedam glasova  Barišić ne bi imao većinu (36:34) u skupštini iako povjerenici nisu stekli pravo glasa u skladu s dnevnim redom i statutom.

Nakon toga Mamićevoj struji nije preostalo ništa drugo nego napustiti skupštinu, koja je ostala bez kvoruma baš onako kao što je Barišić želio.

Time je Barišić ostao na čelu kluba do daljnjega, a to pak znači da će imati mogućnost barem pokušati promijeniti statut kojim će  minorizirati utjecaj Mamićevaca.

Jasno da će tzv. Mamićeva struja sada pokušati iskoristiti sve upravno-pravne mogućnosti da spriječi Barišićeve namjere.

Zaključak, skupštinari su mogli birati između Barišića, koji očigledno krši statut i Mamića koji je pravomoćno osuđeni bjegunac.

Krasan izbor!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.