Mamić&Mamić: Zoran zadovoljan igrom i rezultatom protiv Žalgirisa, Zdravko najavio kupovinu novih igrača

Srijeda, 16. srpnja 2014. 10:33 Napisao/la  SC

Brojka od osam novih igrača nije konačna u beskonačnom nizu igrača koje Zdravko Mamić godinama kupuje da bi Dinamo postao kompetitivan u Ligi prvaka

Nogometaši Dinama pobijedili (2:0) su Žalgiris u prvoj utakmici 2.pretkola Lige prvaka, trener Dinama Zoran Mamić iskazao je zadovoljstvo rezultatom i igrom:

- Očekivali smo tešku utakmicu s obzirom na stanje u kojem se nalazimo i protivnika za kojeg smo znali da će igrati obrambeno i stajati u bloku tako da sam zadovoljan načinom na koji je momčad reagirala tijekom utakmice. Bili smo strpljivi i koncentrirani te nam je to donijelo pobjedu. Naravno da je ovo daleko od onoga što želimo, hoćemo i smatramo da možemo, ali jako sam sretan zbog ove važne pobjede. Ova momčad je svojim radom zaslužila ovu pobjedu koja je jako važna za raspoloženje u ekipi. Činjenica je da smo dosta dobro otvorili utakmicu iako nismo zabili gol i nedostajalo nam je mirnoće. Potom smo malo izgubili konce u organizaciji igre pa smo na poluvremenu od igrača posebno tražili dvije stvari: da budu jako strpljivi, a da bočni, vezni i špice brže otvaraju prostor bez lopte. Ponavljam, jako sam zadovoljan i s ovom momčadi će, unatoč oscilacijama jer ima dosta novih igrača, biti još puno veselja za sve koji vole Dinamo, kaže Mamić koji je poslovično oprezan uoči uzvrata:

Ne bih se usudio reći da je gotovo, posebno zbog svega što nam se događalo u prošlosti. U Litvi želimo dobiti utakmicu, dizati atmosferu i koeficijent te ćemo s tom željom ići na uzvratnu utakmicu. Utakmica u Litvi će biti odrađena još ozbiljnije. Reći ću vam kako sam rekao i igračima: ovo je tek prva stepenica koju moramo proći ako želimo ići na iduću. Znamo koje su naše želje i što bismo htjeli, ali to je još daleko i idemo utakmicu po utakmicu. Nećemo maštati o budućnosti nego idemo što bolje odraditi ono što danas stoji ispred nas, rekao je Zoran Mamić.

A drugi Mamić, onaj koji odlučuje o svemu u Dinamu i hrvatskom nogometu, najavio je prije utakmice protiv Žaligirisa da Dinamo tek počinje ljetni shopping. Zdravko Mamić kaže da momčadi trebaju napadač, stoper i dvojica bekova. Dakle, brojka od osam novih igrača (Eduardo, Andrijašević, Sigali, Radonjić, Pjaca, Goncalo, Machado, Hodžić) nije konačna u beskonačnom nizu igrača koje Zdravko Mamić godinama kupuje da bi Dinamo postao kompetitivan u Ligi prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.