LUKA MODRIĆ U USKOK-u

Rekli su mi da gotovinu njima predam...

Ponedjeljak, 28. rujna 2015. 17:24 Napisao/la  SC

Zdravko Mamić tada mi je objasnio da je nužno da potpišem taj aneks, rekao je Modrić

Luka Modrić nedavno je dao izjavu u USKOK-u, gdje se pojavio kao svjedok u istrazi protiv Zdravka Mamića. USKOK tereti Mamića da je aneks ugovoru prema kojemu mu pripada 50 posto od transfera, pot

- Negdje krajem travnja 2008. dogovoren je moj transfer iz NK Dinama u Tottenham. Iznos transfera bio je 21 milijun eura, s time da je cjelokupan iznos transfera temeljem ugovora između NK Dinama i Tottenhama pripao Dinamu, a isplate od strane Tottenhama su vršene u više rata... Prije odlaska u Tottenham potpisao sam zapisnik o raskidu ugovora s NK Dinamom u kojem je navedeno kako ja nemam više nikakvih materijalnih i financijskih potraživanja prema Dinamu.

Budući sam u to vrijeme bio presretan što odlazim u novi klub i u najbolju nogometnu ligu na svijetu, a uzimajući u obzir da sam imao bezgranično povjerenje u Zdravka Mamića, navedeni sam zapisnik temeljem njegova naloga potpisao, a da nisam čitao što je u njemu navedeno. Iako je Mamić u više navrata obećao da ću dobiti dio novca od svojeg transfera, to nikada nismo stavili u pisanu formu, već je sve bio naš usmeni dogovor.

Mamić čestitao USKOK-u
- Čestitam USKOK-u što je Modrićev iskaz dospio u novine, kratko je Modrićev iskaz prokomentirao Zoran Mamić.

Nakon nekog vremena po ostvarenom transferu, kad sam već počeo igrati u Tottenhamu, ponovno sam se obratio Zdravku Mamiću te sam ga upitao hoće li mi isplatiti dio transfera. Zdravko Mamić mi je još jednom rekao da mora o svemu razmisliti i da će mi se javiti. Nakon toga Zdravko Mamić me kontaktirao te mi je rekao da ću ja formalno dobiti 50 posto od transfera, i to negdje oko 10,5 milijuna eura, ali da ću od tog iznosa dobiti samo manji dio, i to za zasluge koje sam ostvario igrajući za Dinamo i što sam ostao dulje u Dinamu. U to vrijeme, nakon što je ostvaren moj transfer u Tottenham i nakon što sam već igrao za Tottenham, koliko se sjećam, sačinjen je aneks ugovora o profesionalnom igranju između mene i NK Dinama temeljem kojega meni pripada 50 posto transfera.

Zdravko Mamić tada mi je objasnio da je nužno da potpišem taj aneks kako bih mogao dobiti dio novca od ostvarenog transfera u Tottenham. Mislim da mi je Zdravko Mamić donio na potpis navedeni aneks, a koliko se sjećam, meni nije dao primjerak aneksa. U opisanom ugovoru bila je isključivo definirana raspodjela 50 posto mojeg transfera u Tottenham. Ne mogu se sjetiti postotka koliko je meni pripalo, međutim, mislim da sam dobio sveukupno negdje oko 1,9 milijuna eura, rekao je Modrić i opisao način na koji je podizao novac koji je predao članovima Mamićeve obitelji.

- Postupao sam onako kako su mi rekli, odnosno rekli su mi da podignem gotovinu te da je njima predam... U pravilu par dana nakon što bi novac od NK Dinama bio meni uplaćen na račun, ja bih otišao u banku zajedno s nekim od članova obitelji Mamić, koliko se sjećam jednom ili u dva navrata sa Zoranom Mamićem te Marijom Mamićem, sinom Zdravka Mamića. Što se tiče Zdravka Mamića, ne sjećam se zbog proteka vremena je li on zajedno sa mnom išao u banku, kazao je Modrić, koji je dobiveni novac koristio za osobne potrebe:

- Napominjem da smatram da navedeni novčani iznos meni pripada, s obzirom na činjenicu da je zahvaljujući meni NK Dinamo uprihodio značajna novčana sredstva kako od mojeg transfera u Tottenham, tako i od sponzora. Međutim, ako se tijekom postupka utvrdi da nisam imao pravo na taj novac, ja sam ga spreman vratiti, rekao je Modrić u USKOK-u.

Na temelju aneksa, koji prema optužbi u trenutku transfera 2008. nije ni postojao, Dinamo je od 2009. do 2011. isplatio ukupno 81,1 milijun kuna. Od toga je na porez i prirez otišlo 14,2 milijuna kuna, a oko 67 milijuna kuna prebačeno je na Modrićev račun, od čega je igrač oko 52 milijuna kuna predao Mamiću i članovima njegove obitelji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.