Liga prvaka: Zoran Mamić prije utakmice protiv Aalborga naglašava da Dinamo ne zna igrati defenzivno

Utorak, 05. kolovoza 2014. 20:20 Napisao/la  SC

Čeka nas utakmica koja nam garantira jesen u Europi, kaže Mamić

Nogometaši Dinama  u srijedu (20.45) na Maksimiru igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv Aalborga, Dinamo ima prednost 1:0 iz prve utakmice.


- Čeka nas utakmica koja nam garantira jesen u Europi. Svjesni smo važnosti i značaja kao i rezultata iz prve utakmice, ali i kvalitete koju Aalborg ima. Od prve minute moramo biti puno bolji nego u Danskoj da bi ostvarili rezultat koji želimo. Koncentracija je maksimalna i želimo se što bolje pripremiti. Čeka nas opasan, ali i neopterećen protivnik jer oni puno laganije i realnije proživljavaju (ne)uspjehe; takve momčadi su jako opasne. Uigranost im je najveća kvaliteta. Četiri, pet godina igraju zajedno i to se vidi po šablonama u igri. Mi nismo tako uigrani, ali imamo što imamo i želja nam je što prije se uigrati i biti bolji, kaže trener Dinama Zoran Mamić.


Iako Dinamo ima prednost iz prve utakmice, Mamić ističe da se način igre neće mijenjati:

- Dinamo ne zna igrati defenzivno. To se mora jako dobro trenirati, a to ne možemo na utakmicama u prvenstvu jer se svi protiv nas brane. Mislim da će Aalborg igrati kao i do sada s time što bi bekovi mogli biti još ofenzivniji. Naravno, najviše se pita nas i koliko ćemo mi dozvoliti iako na terenu nikada nije sve kako zamislimo prije utakmice, kaže Mamić.