Liga prvaka: Trener Aalborga Kent Nielsen tvrdi da Dinamo nije nerješiv problem

Srijeda, 30. srpnja 2014. 09:18 Napisao/la  SC

Nordjyske Arena (20.15): Aalborg - Dinamo. Mi smo Dinamo i naravno da je uvijek pobjeda najbolji rezultat. Svjesni smo da je to lakše reći nego napraviti, kaže Zoran Mamić

Nogometaši Dinama večeras (20.15) na Nordjyske Areni igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, danski Aalborg respektibilan je protivnik.

- Očekujemo tešku utakmicu protiv momčadi koja je osvojila dansko prvenstvo i Kup u vrlo jakoj konkurenciji što dovoljno govori koliko su kvalitetni. Očekujem da moja momčad pokaže svu raskoš i kvalitetu koju ima, te da utakmicu odvedemo na našu stranu. Mi smo Dinamo i naravno da je uvijek pobjeda najbolji rezultat. Naravno, svjesni smo da je to lakše reći nego napraviti i mogu reći da bi bili zadovoljni s bilo kojim rezultatom u kojem ne izgubimo, a zabijemo pogodak, rekao je Zoran Mamić.

Prema izvještajima skauta danskog kluba, Dinamo ove sezone nije tako uvjerljiv da bi se igrači Aalborga trebali ustručavati.

- Pogledamo li samo rezultate onda smo zadovoljni jer imamo dvije domaće i dvije europske pobjede. Recimo, u zadnjoj utakmici smo dobili, ali smo primili tri pogotka što nikako nije dobro i znamo da protiv Aalborga moramo biti puno bolji, kaže Mamić.

- Igramo protiv momčadi koja je devet puta zaredom prvak svoje zemlje! Skautirali smo Zagrepčane, znaju i vole igrati nogomet, žele stalno imati loptu, baš kao i mi. Imaju fine tehničare, teško im je oduzeti loptu. Ali, to za nas nije nerješiv problem, tvrdi trener Aalborga Kent Nielsen.

Kao i obično, utakmica će se lomiti na sredini terena gdje neće biti kažnjenog Marcela Brozovića. Arijan Ademi ne sumnja u snagu svoje momčadi:

- Znamo da nam neće biti lako, ali igramo za europsku jesen tako da ne bi niti trebalo biti drugačije. Aalborg je dobra momčad. Uigrani su, vidi se da su dulje vrijeme zajedno i igraju vrlo brz i moderan nogomet, ali znat ćemo odgovoriti na njihovu igru. Idemo u Dansku puni samopouzdanja, imamo seriju pobjeda i vjerujemo u vlastite mogućnosti, kaže Ademi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.