Liga prvaka teško dostižna za hrvatskog prvaka, Dinamo ne može kontrolirati utakmicu ni kada vodi 3:0

Srijeda, 05. kolovoza 2015. 11:24 Napisao/la  SC

U ždrijebu zadnjega pretkola Lige prvaka Dinamo vjerojatno neće biti nositelj, što hrvatskom prvaku otežava mogućnost plasman u skupinu Lige prvaka


Dinamo je osigurao jesen u Europi nakon što je eliminirao norveškog prvaka Molde ukupnim rezultatom 4:4. Uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka ponovo je pokazala sjaj i bijedu igre hrvatskg prvaka, Dinamo je prošao put od 3:0 do 3:3 u dramatičnoj utakmici. Molde nije iskoristio dva kaznena udarca, izjednačio je kada je Dinamo na terenu imao igrača više. Na kraju su navijači Dinama gubili živce do posljednje minute utakmice koju Dinamo nije kontrolirao ni kada je vodio 3:0.

- Kao treneru nije mi bilo lako voditi 3:0 pa se na kraju boriti za prolaz, ali tako je to u nogometu. Prošle godine smo igrali odlično u kvalifikacijama i trebali zabiti pet-šest golova pa smo ispali protiv Aalborga, a sada nismo bili tako dobri i prošli smo dalje. Što se mene tiče ja bih htio da isto ovako bude u play-offu Lige prvaka, rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

U ždrijebu zadnjega pretkola Lige prvaka Dinamo vjerojatno neće biti nositelj, što hrvatskom prvaku otežava mogućnost plasman u skupinu Lige prvaka. Da bi postao nositelj, Dinamu se mora puno toga poklopiti u utakmicama koje su na rasporedu u srijedu. Morali bi ispasti barem tri od šest klubova s boljim koeficijentima od Dinama: Basel, Red Bull Salzburg, Viktoria Plzen, Steaua, Celtic i BATE.

Ulog play-offa Lige prvaka iznosi oko 10 mil. eura, koliko bi Dinamo zaradio u kešu da uđe u skupinu Lige prvaka. Posredna zarada ne može se izračunati, ali je sigurno da bi igračima Dinama bitno skočila cijena. Povrh toga, Zdravko Mamić najavio je privatizaciju kluba istekom kalendarske godine, vrijednost dionica kluba narasla bi ulaskom u Ligu prvaka.

U Dinamu zadnjih sezona postoje svi preduvjeti za ponovni iskorak u Ligi prvaka osim najvažnijeg. Dinamo ne igra nogomet koji naslućuje prolaz u play-offu Lige prvaka bez obzira tko bude nositelj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.