Liga prvaka: Dinamu u Vilniusu veći problem umjetna trava nego momčad Žalgirisa

Utorak, 22. srpnja 2014. 10:08 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola (20.30): Žalgiris - Dinamo. Drukčije je nego prirodna trava, ali u nedjelju smo trenirali na takvoj podlozi u Zagrebu, kaže Zoran Mamić

Nogometaši Dinama večeras (20.30) u glavnom gradu Litve igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Modri su u prvoj utakmici stekli dva gola (2:0) prednosti pred Žalgirisom, uzvratna utakmica trebala bi biti formalnost s obzirom na razliku u kvaliteti. Iako se igra na malenom igralištu pokrivenom umjetnom travom, podloga ne bi smjela biti prepreka.

- Igrali smo na takvim podlogama u Helsinkiju i Salzburgu... Drukčije je nego prirodna trava, ali u nedjelju smo trenirali na takvoj podlozi u Zagrebu, pa onda u Vilniusu i vjerujem kako to neće biti problem. Nije uobičajeno, ali pokušat ćemo se što prije prilagoditi, kaže trener Dinama Zoran Mamić.

Što se igre tiče, Žalgiris nije protivnik koji bi trebao predstavljati problem:

- Igrat ćemo kako smo igrali i prvu utakmicu. Naravno, nešto se pita i protivnika, ali mi želimo nametnuti naš stil igre i igrati kako Dinamo uvijek igra, kaže Mamić

- Svjesni smo da imamo prednost od dva pogotka, nismo kod kuće primili gol, a i pokazali smo na terenu da smo bolja momčad od Žalgirisa, ali smo maksimalno koncentrirani za uzvrat gdje ćemo igrati na pobjedu; samo tako i znamo igrati. Dižemo se u formi, već smo protiv Slavena bili bolji nego par dana prije i siguran sam da ćemo taj rast samo nastaviti, a onda prolaz u Litvi ne bi smio biti upitan, rekao je Domagoj Antolić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.