Liga prvaka: Dinamo u prvoj utakmici dokazao da je objektivno bolji od Rosenborga

Srijeda, 21. kolovoza 2019. 22:58 Napisao/la  SC

Već je prvo poluvrijeme potvrdilo da je Dinamo ove sezone imao sreće u ždrijebu Lige prvaka, Rosenborg dobro rezultatski prošao, Dinamo trebao dobiti još jedan kazneni udarac

Liga prvaka: Dinamo u prvoj utakmici dokazao da je objektivno bolji od Rosenborga

Dinamo je stekao dva pogotka prednosti (2:0) nakon prve utakmice protiv Rosenborga, koja je opravdala očekivanja.

Već je prvo poluvrijeme potvrdilo da je Dinamo ove sezone imao sreće u ždrijebu Lige prvaka, kada je u play-offu dobio Rosenborg, prošle sezone ispao je od Young Boysa.

Svakako je psihološki bilo važno da je Dinamo poveo već u 8. minuti, Petković je iznudio prekršaj (Lundemo) u kaznenom prostoru i onda sigurno realizirao kazneni udarac.

U 28. minuti lopta se odbila od bloka u zračnom duelu točno u noge Oršiću, koji je slijeva istrčao sam ispred Hansena i pogodio suprotni kut.

Bilo je to razdoblje kada su gosti počeli stajati previsoko da ne bi bili kažnjeni.

Mogli su primiti još barem dva pogotka.

U 24. minuti Ademi je utrčao ispred Hansena, Moro je točnom dubinskom loptom proigrao kapetana, koji nije dobro zahvatio loptu.

U 34. minuti Moro je loptu poslao u gredu nakon što mu je Olmo između trojice igrača pripremio prostor za udarac s ruba kaznenog prostora.

Rosenborg je nešto opasnije izgledao jedino u prekidima.

Nakon ubačaja iz kuta, Reginiussen (43) jedini ima za čime žaliti nakon što je glavom loptu poslao pokraj vratiju.

Treba dodati da je Dinamo trebao dobiti još jedna kazneni udarac kada je Reginiussen igrao rukom u kaznenom prostoru.

Početkom drugoga dijela Dinamo je očito odlučio stajati u bloku i igrati na kontre, prepustio je domaćin inicijativu gostima na presuzdržani način.

Norvežani su počeli toliko dominirati u duelima da je Dinamova obrana počela previše patiti da Livaković ne bi morao strahovati.

Akintola (48) je propustio veliku priliku izjednačiti, Adegbenro je udarcem s 20 metara pogodio gredu.

Nakon petnaestak minuta momčad Dinama opet je uspostavila ravnotežu u igri, a onda je postalo opasno pred vratima Hansena.

U 60. minuti Leovac je ubacio slijeva, Lundemo je loptu skrenuo u prečku.

U 72. minuti Ademi nije iskoristio još jednu veliku priliku, pogrešno je zahvatio loptu na 5 metara od Hansena nakon što je Petković ubacio zdesna.

U 81. minuti Leovac je sam izašao slijeva, Hansen je uspio obraniti.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac, Moro, Hajrović (64 Gojak), Ademi, Olmo, Oršić (84 Atiemwen), Petković (87 Gavranović)

ROSENBORG: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling, Jensen, Lundemo, Konradsen, Akintola (84 Helland), Soderlund, Adegbenro

Prva utakmica play-offa Europske lige: Dinamo - Rosenborg 2:0 (Petković 8-11m, Oršić 28)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.