LIGA PRVAKA

Dinamo stigao nadomak natjecanja po skupinama

Srijeda, 07. kolovoza 2013. 20:58 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 3. pretkola: Sheriff - Dinamo 0:3 (prva utakmica – 0:1). Strijelci: Fernandes (10), Soudani (27) i Čop (61)

Liga prvaka – uzvratna utakmica 3. pretkola (prva utakmica – 0:1)

 

SHERIFF – DINAMO 0:3

 

Stadion Sheriffa, Tiraspol. Gledatelja 13000

 

Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

 

Strijelci: 0:1 Fernandes (10), 0:2 Soudani (27), 0:3 Čop (61)

 

Žuti kartoni: Cadu, Henrique, Celestino, Fernando (Sheriff)

 

SHERIFF: Tomić – Paye, Celestino, Samardžić, Metoua – Stanojević (14 Pascenco), Fernando – Henrique, Cadu, Ricardinho (63 Isa) – Santos (81 Balima)

 

DINAMO: Zelenika – Pivarić, Šimunić, Addy (72 Šimunović), Pinto – Pamić, Ademi (59 Sare), Husejinović – Soudani (79 Halilović), Fernandes – Čop

 

Zagrebački Modri ostvarili su plasman u play-off rundu Lige prvaka nakon što su i u uzvratu u Moldaviji slavili protiv Sheriffa s 3:0. Dinamo je tako ponovio prošlosezonski uspjeh protiv moldavskog prvaka, eliminiravši ga iz trećeg pretkola.

 

Početak utakmice u Tiraspolu nagovijestio je da će domaćini jurnuti u napad ne bi li anulirali vodstvo Dinama iz prve utakmice. Preko Henriquea u prvoj minuti Sheriff je već mogao do vodstva, no odličnom paradom u korner je izbio Zelenika. Manje-više bilo je to sve što se može staviti po rubriku  „početni pritisak domaćih“. Jer već je u devetoj minuti Soudani ostao sam između dvije obrambene linije Moldavaca, ali je na asistenciju Husejinovića pucao pored vrata.

 

Dinamo je u veznom redu djelovao moćno. Svu svoju neospornu nogometnu genijalnost pokazivao je Soudani asistencijama, ali i udarcima. Ukrao je tako Alžirac loptu na dvadesetak metara, odmah potom i pucao, no lopta je završila u bloku. Nakon kratke gužve ona se odbila do nečuvanog Fernandesa, koji gotovo s mjesta puca i lopta od vratnice ulazi u gol – 0:1.

 

Dinamov rani pogodak bio je zazivan od strane Krune Jurčića prije početka utakmice. Što zbog pritiska solidno popunjenog Sheriffovog stadiona, a što zbog zle sreće koja je Dinamo znala pratiti prijašnjih godina u Europi. Nakon gola domaćini su stali, a Dinamo je preuzeo potpunu inicijativu na terenu. Samo minutu kasnije vodstvo je već moglo biti i udvostručeno. Soudani probija desnu stranu i idealno upošljava nadolazećeg Husejinovića koji loptu ne uspijeva provući ispod vratara Tomića.

 

Namjere domaćina da se vrate u susret potpuno su splasnule nakon što je idejni začetnik prvog zabio i drugi gol. Miljenik zagrebačke publike Soudani zakucao je u 27. minuti susreta Pivarićevu asistenciju. Idealno je bilo izbjegnuto zaleđe, akcija je školski realizirana. Nedugo nakon pogotka Soudani je morao iz igre nakon grubog starta Cadua, no na sreću po Dinamo, ništa se Alžircu ozbiljno nije dogodilo. Domaćin se u prvom dijelu više puta opredijelio za udarce iz daljine, relativno bezopasne naravi, pa je tako Pascenco (34, 41) pucao za statistiku. Na samom kraju prvog poluvremena Cadu je glavom pokušao s visine kaznenoga prostora, no otišlo je preko vrata.

 

U drugom dijelu Dinamo je nastavio pritiskati, ponekad i sa šest-sedam igrača u fazi napada. Zadnje trzaje domaćina za nečim moglo se vidjeti u dva, vrlo opasna navrata. U 55. minuti Ricardinho s desne strane oštro nabacuje za Santosa koji kasni za djelić sekunde matirati Zeleniku. Najbolju priliku na utakmici za Sheriff propustio je Henrique u 67. minuti, nakon što se sam našao ispred zelenike i promašio nemoguće.

 

Dinamo je treći čavao u lijes domaćinima dao četiri minute ranije. Krasnom solo-akcijom matirao je Tomića nakon što je Šimunić poslao dugu loptu, a Soudani na sebe navukao sve čuvare. Tempo utakmice znatno je opao u nastavku, shodno rezultatu i ambicijama domaćina za pogotkom. Izglednu imao je Halilović (81) u solo-prodoru s desne strane zapucao je pored gola. U sudačkoj nadoknadi rezultat se dva puta mogao promjeniti, ali Čop s jedne i Isa s druge strane ne koriste lijepe prigode.

 

Zanimljivo, Sheriff je u svojih šesnaest godina postojanja čak jedanaest puta bio prvak Moldavije, ali nikada nije napravio značajniji europski iskorak. Dinamo je kroz proteklih deset sezona stekao određenu mirnoću u euro-kvalifikacijama, a sada mu predstoji završni obračun u play-off rundi. Ždrijeb za posljednju fazu kvalifikacija Lige prvaka je u petak u 12 sati, na starom mjestu u švicarskom Nyonu. Dinamo će biti nositelj, što mu omogućava znatno lakši put u grupnu fazu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.