Liga prvaka: Dinamo minimalno pobijedio Folu, modri neće biti nositelji u idućem pretkolu

Utorak, 23. srpnja 2013. 22:50 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola: Dinamo - Fola Esch 1:0

Drugo pretkolo, uzvratna utakmica (1. utakmica – 5:0)

 

DINAMO – FOLA ESCH 1:0

 

Stadion Maksimir. Gledatelja 7000.

 

Sudac: Lasha Silagava (Gruzija)

 

Strijelci: 1:0 Kramarić (78 – 11m)

 

Žuti kartoni: Klein, Laterza (Fola)

 

DINAMO: Zelenika – Pivarić, Šimunić, Šimunović, Pinto – Sare, Fernandes, Halilović (71 Rukavina), Antolić (60 Ademi), Husejinović (60 Pamić) – Kramarić

 

FOLA: Hym – Kirch, Keita, Klein, Laterza – Rani (82 Guerenne), Dallevedove, Payal (86 Alunni), Bensi (73 Hornuss), Roni – Hadji

 

Dinamo je odradio susret drugog pretkola Lige prvaka protiv luksemburškog šampiona Fola Esch. Nakon pet pogodaka iz prve utakmice, pridodali su na svoj konto još jedan iz zagrebačkog uzvrata i time si vizirali još jedan dvomeč sa Šerifom iz Tiraspola. S njima će se hrvatski prvak susresti u duelu trećeg pretkola.

 

Jedini pogodak dogodio se u 78. minuti susreta kada je Kramarić zabio s bijele točke nakon što je Keita srušio Fernandesa. Kramarić je vratara poslao u jednu a loptu u drugu stranu.

 

Modri su si mogli priuštiti da prvo poluvrijeme odigraju na trideset posto svojih mogućnosti, budući da je prednost iz luksemburškog ogleda bila golema. Tome u prilog ide i činjenica da Dinamo u prvom dijelu nije uputio niti jedan udarac u okvir vrata, unatoč znatno većem posjedu lopte (65-35).

Dinamo nije nositelj
 Dinamo neće biti nositelj u ždrijebu za četvrto pretkolo, iako je ispao BATE Borisov, i to s dva puta po 1:0 od kazahstanskog prvaka Šahtera. Za status nositelja Dinamu je trebao poraz još jednog kluba s jačim euro-koeficijentom, a Celtic i Viktoria Plzen uspjeli su proći Cliftonvillea i sarajevskog Željezničara.

Susret je počeo dobrom prilikom za goste, no u 8. minuti nije bio precizan Hadji, najistureniji pojedinac u sastavu Fole. Najizglednija šansa za goste dogodila se u 37. minuti kada je Bensi ispremiješao Šimunovića i Šimunića na rubu kaznenog prostora i uputi snažan udarac preko vrata.

 

Dinamo je pokušavao, no dva je puta (30, 41) Kramarić bio previsok kod nabacivanja u šesnaesterac. Najprije nije reagirao kod ubačaja Pinta s desne strane, a potom ni na Fernandesovu asistenciju slijeva. Kada se tome doda i udarac neprecizan udarac Halilovića u 39. minuti onda je logično da će sve rezultirati zvižducima prisutnih na maksimirskom travnjaku.

 

Niti u nastavku, sve do 60. minute i dvostruke izmjene Dinamo nije pokazao ništa. Tek ulaskom Pamića i Ademija igra je dobila na živosti, no i rubrika 'promašaji' počela se puniti. Najprije je Pamić u 68. minuti krasno ubacio iz kornera, a Fernandesu udarac s glavom s crte zajedničkim snagama čupaju Kirch i vratar Hym. Minutu kasnije Kramarić je idealno s desne strane ubacio za Pamića koji promašuje nemoguće. Jednako izglednu priliku u 81. minuti propušta Rukavina. Zadnju dobru Šansu za pogodak Fernandesu u trećoj minuti sučevog dodatka brani gostujući vratar.

 

Dinamo je s ukupnih 6:0 prošao luksemburške putnike-namjernike, a sada ga po treći puta u četiri sezone očekuje moldavski Sheriff. U sezoni 10/11 Modri su ispali nakon jedanaesteraca u Maksimiru, dok su lani lagano prošli (1:0 i 4:0), oba puta u trećem pretkolu Lige prvaka.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.