KRUNOSLAV JURČIĆ PORUČUJE

Svjedok sam Dinamove potrebe za rezultatom

Ponedjeljak, 28. siječnja 2013. 15:13 Napisao/la  ZG

Said Husejinović je pokazao da je, kako mi to u internim krugovima kažemo – "fudbaler", kaže Jurčić

- Said Husejinović je pokazao da je, kako mi to u internim krugovima kažemo – "fudbaler". Dakle, igrač koji ima potez, moć stvaranja viška igrača, ima smisla za kombinatoriku… Jako će nam dobro poslužiti u utakmicama u kojima ne možemo razbiti suparnički bunker, kad nam treba individualac koji razbija sve šablone. Ali, osjeća se da dvije godine nije bio u vrhunskom ritmu, trebat će mu vremena, analizirao je Dinamov trener Krunoslav Jurčić nakon udarnoga dijela priprema za proljetni dio sezone.

Plavi u utorak kreću na završnu glazuru u Međugorje gdje ih čekaju dvoboji protiv Zrinjskog, Širokog Brijega i Čapljine. I ondje će, dakle, na posebnom radaru biti dvojica novopridošlih igrača. Uz Husejinovića tu je i Zvonko Pamić.

- Ma, Pamić mi se iznimno dopao, htio sam ga u Dinamu i prije dvije godine. Njegov način rada i njegove izvedbe na jako su visokoj razini. U Bundesligi je stekao i radne navike, njegov će nam talent, pregled igre i prekidi biti od velike koristi. On mi se posebno dopao.

Ipak, hit turskoga dijela priprema petorica su mladića pristiglih iz kadetskoga i juniorskog pogona: braniči Jozo Šimunović, Tin Jedvaj i Josip Čalušić te napadači Marko Kolar i Fran Brodić.

- Svi su nam oni podignuli radnu energiju na još višu razinu. Jako sam zadovoljan s njima. Šimunović je svojim prezentacijama izborio mjesto u udarnoj postavi, mjesto desnoga stopera. Ugodno je iznenadio  zrelošću Na toj nam se poziciji dopao i Jedvaj. Možda bi prejako bilo reći da sam oduševljen, ali sam - jako zadovoljan. Nećemo ih prerano uzdizati visoko. Čalušić se također pokazao jako dobrim, njegov je veliki forte što je ljevak, drukčiji je profil od Šimunovića i Jedvaja, agresivniji je, brz… U napadu su Kolar i Brodić koji su također pokazali jako dobre dionice, njima smo davali nešto manju minutažu.

Je li prijelazni rok za Dinamo gotov?

- Nije nikad gotov! Ne dam se lako zavarati. Bez obzira na to što su nam mladi donijeli pozitivnu energiju, svjedok sam te brutalnosti i Dinamove potrebe za rezultatom. Moramo ustrajati na dva, tri prava pojačanja koji će dignuti našu izvedbu na višu razinu. Generalno smo načinili kratak popis igrača iz HNL-a, a radimo i popis onih iz inozemstva, koje valja pratiti u ovih šest mjeseci da bismo u lipnju imali jasniju sliku. Ništa nećemo raditi naprečac. Dat ćemo vremena i prostora našim mladim dečkima, ali pretkola zahtijevaju ova dva, tri nova igrača, zaključio je Jurčić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.