Kreće novi Dinamov lov na Ligu prvaka, u utorak protiv Žalgirisa

Ponedjeljak, 14. srpnja 2014. 22:46 Napisao/la  SC

Napravili smo jako puno u pripremama, a naravno da je još puno rada pred nama, no već ćemo protiv Žalgirisa biti na nivou, kaže Mamić

Nogometaši zagrebačkog Dinama u utorak će od 20.45 ugostiti litavski Žalgiris u sklopu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Nakon što su prije dvije sezone srušili sve negativne rekorde u najelitnijem europskom klupskom nogometnom natjecanju, ništa bolje za njih nije prošla niti prošlogodišnja europska pustolovina. Pamte modri samo bod iz grupne faze Europske lige, ostvaren protiv nizozemskog PSV-a pred praznim Maksimirom. Bez misli o prošloj sezoni novinarima su se dan uoči otvaranja sezone na Maksimiru obratili trener Zoran Mamić i nova 'jedinica' Eduardo Carvalho.

- Jedva smo dočekali ovaj ljepši dio priče; utakmice i borba za rezultat. Čeka nas teška utakmica, ali svjesni smo važnosti i naše odnosno njihove kvalitete tako da ćemo već u prvoj utakmici tražiti rezultat koji će nam osigurati daljnje natjecanje, optimistično je najavio Zoran Mamić.

Žalgiris u Litvi proteklih sezona redovito uzima trofeje, pa su tako nakon litavskog Kupa uzeli i prvenstvo i okrunili dominaciju koju su ponovno preuzeli od Ekranasa u domaćem prvenstvu. Dinamu neće smetati to što još uvijek nije uigran, što je za Mamićeve izabranike bilo malo vremena u fazi priprema za velike utakmice koje dolaze već sa sredinom srpnja. Jednu su takvu već izgubili, onu u Superkupu na Kantridi (1:2). Mamić veli kako će njegovi momci pokušati dati sve od sebe.

- Nemamo vremena, ali znamo termine i ne možemo od toga pobjeći. Napravili smo jako puno u pripremama, a naravno da je još puno rada pred nama, no već ćemo protiv Žalgirisa biti na nivou. Sama važnost utakmice i priprema su drugačiji. Promijenili smo i intenzitet treninga. Sreća u nesreći je da su igrači nakon Rijeke shvatili da su svi opasni i da moramo biti maksimalno koncentrirani jer inače neće završiti kako mi želimo, priča Mamić.

Dinamo je protiv litavskog Ekranasa igrao kvalifikacije za Ligu prvaka u sezoni 06/07. U prvom ogledu u Panevezysu bilo je 4:1 za modre (Eduardo 2, Buljat, Vugrinec) a u maksimirskom uzvratu Dinamo je slavio s 5:2 (Ljubojević 3, Vukojević, Vugrinec). 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.