Ivan Krstanović preuzeo odgovornost i sam odlučio da će izvesti kazneni udarac

Srijeda, 05. prosinca 2012. 00:50 Napisao/la  ZG

Moram priznati da na svakom sastanku odredimo tko šutira jedanaesterce.  Ali onoga trenutka kad se igrači na terenu dogovore tko će pucati, tada više nema intervencije sa strane, kaže Jurčić

Tu je već dvije godine, a sjetili su ga se teku zadnjem kolu. Ivan Krstanović u lanjskoj Ligi prvaka nije upisao nijednu minutu, a u ovogodišnjoj je odigrao 34. Protiv Porta je u predzadnjem kolu odigrao četiri, a sad protiv kijevskog Dinama 30 minuta.

- Nikad nisam promašio jedanaesterac, sa smiješkom je provukao nakon utakmice.

Trener Krunoslav Jurčić priznao je da su igrači sami odlučili tko će izvesti udarac s bijele točke.

- Moram priznati da na svakom sastanku odredimo tko šutira jedanaesterce. Prvi je izvođač Sammir, a drugi Šimunić. Često ih je izvodio i Krstanović dok je bio standardan. Ali onoga trenutka kad se igrači na terenu dogovore tko će pucati, tada više nema intervencije sa strane. Krstanović je preuzeo odgovornost.

Jurčić je, pak, na poluvremenu inzistirao da odgovornost preuzmu Šimunić i Ademi.

- Bojao sam se reakcije naše momčadi u drugom dijelu, posebno zato što smo primili čudan, rekao bih i slučajan pogodak u 45. minuti. I ranije sam rekao da imamo problem pada u drugom dijelu. Zato dečkima u poluvremenu nisam dopustio da sjednu. Rekao sam da moramo biti napeti. Šimunić i Ademi trebali su i verbalno držati momčad na visokoj razini. Dečki su dobro odgovorili, a nagrada je stigla na kraju.

Štoviše, Šimunić ima i nešto važniju ulogu.

- Svima sam rekao da Sammir, Vida, Kelava i Šimunić imaju sve ovlasti u svlačionici. Što oni kažu, to je kao da sam ja rekao.

Na upit je li se pribojavao da će sudac prekinuti utakmicu zbog vremenskih neprilika, Jurčić je kratko dodao:

- Delegat mi je rekao da će se odigrati utakmica čak i u slučaju da vremenski uvjeti budu još i gori. Odlučili su da se mora odigrati.

Glavnoga je kijevskog trener Olega Blohina ove večeri na klupi mijenjao sportski direktor Oleksij Mihajličenko.

- Teško je bilo što komentirati, jer ovdje nije bilo igre. Više je tu bilo riječi o sreći, o borbi, karakteru… Zagrebački se Dinamo brže snašao, nama je bilo malo teže. Ali, sretno smo zabili. Iako, i domaći su mogli zabiti ranije. Šteta je što smo ispustili pobjedu kad nam je bila tako blizu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.