IVAJLO PETEV, TRENER DINAMA

Ovo što u Rijeci rade stvarno nije fer

Ponedjeljak, 19. prosinca 2016. 16:33 Napisao/la  SC

Riječani baš nakon svake utakmice pričaju o sucima i Dinamu, kaže Petev o reakcijama Rijeke


Ivajlo Petev uspio je na klupi Dinama nekako dočekati kraj polusezone u aktivnoj poziciji ako se tako promatra 6 bodova zaostatka za Rijekom. Pogotkom Soudanija u 93. minute utakmice protiv Hajduka, Petev je dobio kakav-takav mir:

- Ovo su mi bila tri najteža mjeseca u karijeri. Situacija je takva kakva je, neću je detaljno analizirati. Svi znate kako je Dinamo izgledao prošle godine, kako prijašnjih godina. Iskreno, po dolasku u klub nisam mislio da će Dinamo biti u ovakvom stanju. Bio sam svjestan situacije, ali sam se opet iznenadio. Dinamo je 'balkanski Bayern' , klub je fenomenalno sređen, sretan sam što mogu raditi ovdje. I poginut ću za to da budemo prvaci, pa da i u Ligi prvaka sljedeće godine izgledamo konkurentnije.  Jako je važno da smo dobili Hajduk, zadržali šest bodova zaostatka za Rijekom. Siguran sam da ćemo na proljeće biti bolji nego do sada, da ćemo postepeno smanjivati tu bodovnu razliku. Bila bi velika šteta da nismo dobili Hajduk, zaslužili smo te bodove. Bili smo bolji, više htjeli pobjedu. Nije bilo lako, ali smo zasluženo dali taj gol u 93. minuti. I to me čini sretnim, jako sretnim, kaže Petev za goalcom.

Trenera Dinama prvi je progovorio o Rijeci na nešto drugačiji način:

- U Rijeci se žale nakon svake utakmice, a stalno udaraju i po Dinamu. Još nisam izgubio u HNL-u, ali ni nakon jednog remija nisam na takav način pričao o sucima, a pogotovo o suparničkim ekipama. Uvijek bih rekao kako smo si sami krivci za izgubljenim bodovima. A ovo što u Rijeci rade stvarno nije fer, čak bih rekao da osjećaju strah! Slaven Belupu nije dosuđen čisti penal, uz to im je poništen i regularan gol. A poslije te utakmice na suđenje se žale - iz Rijeke !? I protiv nas isto! Pa dva milijuna ljudi je vidjelo penal za Dinamo. I tu nema priče. Opet, nakon utakmice nisam rekao niti riječ o suđenju, niti spomenuo taj penal, a oni su sa svih strana opet počeli udarati po Dinamu. I pričati kako su pokradeni. Ma od koga? Ne znam je li to politika njihovog kluba ili jednostavno strah. Nikada u životu nisam vidio tako nešto, da baš nakon svake utakmice pričaju o sucima i Dinamu. A svaka analiza onda pokaže drugačije. Znam da se bore za sebe, ali u svemu treba imati granice. No, u svibnju će sve biti po starom, Dinamo će opet biti prvak, zaključuje Petev.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.