Ivajlo Petev: Ova je momčad pokazala karakter, imamo nove Modriće, Kovačiće i Mandžukiće...

Četvrtak, 08. prosinca 2016. 08:47 Napisao/la  SC

Ja im kao trener moram još dati samopouzdanja, a onda vjerujem da će oni jednoga dana igrati u najboljim europskim klubovima, kaže trener najgore momčadi u Ligi prvaka


Ivajlo Petev iza svake utakmice Lige prvaka uglavom priča isto. Dinamo je porazom (0:2) od Juventusa ušao u povijest Lige prvaka  po tome što u šest utakmica nije postigao pogodak, niti osvojio bod.

Moćni Juventus igrao je suzdržano bez najboljih obrambenih igrača, u šarolikom sastavu talijanska momčad igrala je tipično na talijanski način: onoliko koliko je trebalo da osvoji bodove:   

- Mislim da smo ove sezone u Europi bili solidni, kada analiziram primljene golove, svi su došli isključivo iz naših pogrešaka. Čestitam svojim mladim igračima na dobroj utakmici, igrali smo s dečkima od 18-19 godina i izgledali jako dobro. Pogotovo u prvom poluvremenu, ali mislim da ni u nastavku susreta nismo bili loši. Svi znamo tko je Juventus, a mi smo ponovili iste pogreške iz prijašnjih utakmica. Prvi gol smo primili iz situacije u kojoj smo dobro stajali, imali četiri igrača ispred jednog njihovog, no on je prelako prošao kroz sredinu. Drugi smo pak primili iz prekida. Ne smiju se primati takvi golovi na ovakvoj razini. Ova je momčad pokazala karakter, mi u momčadi imamo nove Modriće, Kovačiće i Mandžukiće. Mogu biti sretan da u svojoj momčadi imam toliko kvalitetnih i mladih igrača, kaže Petev.

Trener Dinama u ligi prvaka forsirao je mlade igrače, pa je tako protiv Juventusa debitirao je Moro, koji je odigrao samo jednu utakmicu u HNL-u:

- Izgledali su mladi igrači dobro, ja im kao trener moram još dati samopouzdanja, a onda vjerujem da će oni jednoga dana igrati u najboljim europskim klubovima. Nedostajao nam je završni pas? E, to je iskustvo, premladi smo za takve stvari. To će doći jednog dana, sve je u glavi. Ne možemo kriviti zbog toga te mlade dečke, to dolazi s iskustvom. Mislim da smo bili solidni, kada analiziram primljene golove, svi su došli iz naših grešaka. U Ligi prvaka su prekvalitetne momčadi, one to lakoćom koriste. Prijezalni rok? Još ne razmišljamo o tome, imamo još dvije utakmice do kraja, moramo ih pobijediti. Nakon toga ćemo misliti o budućnosti, smatra Petev.

Činjenica da je Dinamo bio najslabija momčad Lige prvaka nije baš motivirajuća:

- Taj podatak jako loše zvuči, ali grupa je bila takva da nam suparnici nisu dali šansu za nešto više. Dobro, ni mi nismo bili na razini kao prošle godine, svjesni smo toga. Ove su nam sezone nedostajali neki bitni igrači, pojedinci koji su svojim cijenama pokazali koliko vrijede. Sada su tu neka nova lica, mladi igrači koji će druge sezone na ovakvoj sceni biti puno bolji. Vjerujem da ćemo i dogodine igrati Ligu prvaka, a onda biti na prošlogodišnjoj razini. Dobro smo otvorili utakmicu, dobro se postavljali, čak i pametno izlazili prema naprijed. Imali smo neke polukontre koje smo mogli završiti boljim pasom, imati bolju završnicu. Juventus je u nastavku pokazao kakva je to ekipa, koliko su veliki i dobri. Iskoristili su malo prostora, dali nam dva gola. I tu je priči bio kraj, rekao je Josip Pivarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.