Igor Bišćan: U godinu dana poraženi su samo od Olympiacosa

Ponedjeljak, 07. kolovoza 2023. 20:06 Napisao/la  SC

Disciplinirani su i tvrdi, rijetko gube kod kuće. Djeluju skladno u svakom trenutku bez praznog hoda, kaže trener Dinama pred utakmice protiv AEK-a

Igor Bišćan
Igor Bišćan

Igor Bišćan najavio je prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv AEK-a:

- Čeka nas jako teška utakmica protiv vrlo ozbiljnog protivnika, iznimno dobre ekipe koja je puna iskusnih internacionalaca, nakon dugo vremena osvojila je dvostruku krunu u zahtjevnom natjecanju kao što je grčka liga, ali vjerujemo u sebe i došli smo ostvariti što bolji rezultat. Plan je pokušati biti gust, jako pokretljiv i dinamičan u bloku, ne bi bilo pametno izaći i doći u situaciju da moramo juriti. To bi iziskivalo veliku potrošnju za koju nisam siguran da smo u stanju nakon svega što smo prošli u protekla dva tjedna. Moramo biti ekstremno borbeni i trkački raspoloženi, jer AEK će to definitivno od nas tražiti, kaže Bišćan.

Atmosfera na novom stadionu AEK-a je tipično grčka što znači da igrače Dinama čeka jaki pristisak s tribina, očekuje se pun stadion koji prima 32.000 gledatelja:

- Teško se pripremiti na tako nešto. Dobro je što imamo igrače koji su prošli slične ili iste stvari igrajući za Dinamo ili reprezentaciju, ali uvijek je specifično doći na pravi nogometni stadion, za one koji nemaju iskustva to može biti problem. Sigurno će to imati utjecaja, nisu slučajno tako dugo bez poraza doma, u godinu dana kako imaju novi stadion poraženi su samo od Olympiacosa. AEK je u prvoj utakmici blagi favorit, u svakom slučaju blagi, zato što igra doma, kazao je Bišćan.

Igor Bišćan osjetio je atmosferu na grčkim stadionima kao igrač Panathinaikosa:

- Davno je bilo kad sam igrao u Panathainikosu, ali kontaktirao sam neke ljude u Grčkoj. Nisam razgovarao s Bjelicom koji je igrao s njima, no ono što je on kazao za medije dovoljno govori o vrijednosti te momčadi (AEK pobijedio Trabzonspor 3:1, op.a.). Posloženi su u jako čvrstu ekipu koja je agresivna, organizirana i kvalitetna, ima i sjajne pojedince pout Garcije i Zubera, ali i svih ostalih. Tu je i Domagoj Vida kao stup obrane, no i drugi igrači su dobri u zadnjem redu. Disciplinirani su i tvrdi, rijetko gube kod kuće. Djeluju skladno u svakom trenutku bez praznog hoda. Igraju doma, imat će pred svojom publikom koja ima daje veliki vjetar u leđa, poručio je Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.