HAJDUK - DINAMO Mamiću nedjeljna utakmica važnija od Kupa, Fernandes ne igra zbog sukoba s trenerom

Subota, 19. ožujka 2016. 13:45 Napisao/la  SC

 Fernandes trenira s drugom momčadi, bit će tamo dok ne zasluži povratak u prvu ekipu. Što je napravio? Ozbiljan prekršaj, kaže Mamić


Nogometaši Dinama nakon utakmice u polufinalu Kupa ponovo igraju protiv Hajduka na Poljudu. U srijedu su lagano pobijedili (2:0) u prvoj utakmici polufinala, u nedjelju opet moraju pobijediti

- Kao što sam u najavi rekao, meni je ova utakmica puno važnija. Mi želimo zadržati odstojanje u odnosu na Rijeku, potvrditi rezultat s Kupa, ali ponovo dobro odigrati i uzeti tri nova boda. Moramo biti na razini prvog poluvremena iz srijede. Sav respekt Hajduku, ali Dinamo je taj koji odlučuje na terenu. Sigurno možemo ponoviti svoju dominaciju. Znali smo u Splitu biti i dojmljiviji nego u srijedu. Meni je naša najbolja utakmica na Poljudu bila kada smo tamo pogotkom Halilovića u posljednjoj minuti slavili 2:0. Opet će braniti Eduardo. Srećom, nemamo kartoniranih igrača, ali imamo ozlijeđenih. Jasno je da sutra na Poljudu neće biti Pivarića, Goncala, Pjace, Fernandesa, Ademija, kaže Mamić koji je objasnio status Juniora Fernandesa, koji se ogriješio u klupsku disciplinu:

- Fernandes trenira s drugom momčadi, bit će tamo dok ne zasluži povratak u prvu ekipu. Što je napravio? Ozbiljan prekršaj. Dinamo se pokazao korektnim i fer u odnosu s njime. Ne bi puno klubova napravilo to što smo mu mi napravili u njegovoj karijeri, ali bili bismo nepošteni kada bismo rekli da on nije zaslužan za uspjehe Dinama. On je igrač koji radi razliku kada hoće, ali ima specifičan mentalitet i razmišljanje. S time se stalno treba boriti. A nekada dođe do zida, pa čovjek mora tako reagirati. Ne znam što će s njime biti u budućnosti, ali sve ovisi o njemu. On je igrač Dinama baš kao i svatko drugi. I izborio se za svoj ugovor. Nitko mu to nije poklonio, njegovi su menadžeri tako ispregovarali, kaže Mamić.

U proteklih razdoblju odnosi Mamića i Fernandesa opet nisu dobri, Čileanac se stalno bunio zbog statusa pričuve nakon što ga je sjajni Marko Pjaca izbarcio iz prve momčadi. Učestali sukobi kuliminirali ponovo su kulminirali, Fernandes je suspendiran, a Pjaca ozlijeđen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.