GNK Dinamo službeno se oprostio od Josipa Šutala, novog igrača Ajaxa

Nedjelja, 20. kolovoza 2023. 17:40 Napisao/la  SC
Josip Šutalo
Josip Šutalo Foto: GNK Dinamo

GNK Dinamo se službeno oprostio do Josipa Šutala, koji je postao novi igrač Ajaxa:

- U purgerskom je klubu bio od svoje 14. godine, još iz ljeta 2014. kad je došao u maksimirsku akademiju iz Neretve iz Metkovića. Za prvu je momčad upisao 89 službenih nastupa uz sedam postignutih pogodaka i pritom stvorio zahvalnu zalihu trofeja. Osvojio je četiri naslova prvaka, dva Superkupa, a statistika mu bilježi i pokal pobjednika Kupa. Igrao je s Dinamom u grupnoj fazi Lige prvaka, bio u kadru u dvjema sezonama u kojima je momčad izborila plasman u proljetni dio natjecanja u Europa ligi... Dodamo li i prijateljske i pripremne utakmice, ukupna brojka penje se na 109 nastupa i osam golova.

Još je u tinejdžerskim danima naviknuo hrvati se sa suparničkim napadačima iz europske nogometne kreme, s juniorskom i mladom momčadi pobjeđivao je Liverpool, Tottenham, Bayern, Manchester City, Atalantu, Šahtar, Dinamo Kijev, Villarreal... U nekim je slučajevima bio i kapetan. Stoga niti nije čudno što je kasnije u prvoj momčadi u središtu obrane pokazivao silnu mirnoću i sigurnost i što je već tada čitao igru kao da je iskusni nositelj obrane u zrelim godinama, stoji između ostalog u objavi.

- U Dinamu sam proveo nevjerojatnih 9 godina. Kao dječak došao sam u nogometnu školu i ispunio svoje snove onoga dana kada sam zaigrao za seniore. Bila mi je čast nositi Dinamov grb i ponosan sam na sve rezultate koje smo postigli. Hvala klubu, suigračima, trenerima i naravno navijačima na svemu što su napravili za mene. Od danas prestajem biti igrač Dinama i postajem najvjerniji navijač! Klubu želim puno sreće u nastavku sezone i vjerujem da ćemo se sresti u europskim izazovima, rekao je Šutalo za službenu stranicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.