GNK Dinamo: Ne treba žmiriti, nije sve u nedjelju bilo idealno na tribinama!

Utorak, 14. srpnja 2015. 09:49 Napisao/la  SC

 Među 24 tisuće gledatelja našlo onih koji su se ponašali onako kako nije primjereno, stoji u priopćenju GNK-a Dinamo

Momčad Dinama nikada nije igrala pred oko 25.000 gledatelja, koliko se ljudi okupilo na maksimirskim trbinama tijekom derbija između Dinama i Hajduka. U GNK-u Dinamko zadovoljno trljaju ruke, takvu pojestu pamte samo strariji klupski djelatnici. U srijedu (21) Dinamo igra utakmicu pretkola Lige prvaka protiv Fole Esch, povodom utakmice klub se oglasio priopćenjem:

Nedjeljni derbi između Dinama i Hajduka igrao se pred oko 24 tisuće gledatelja što je samo nastavak trenda s kraja prošle sezone. Momčad nije novu sezonu otvorila onako kako su zatvorili prošlu, uvjerljivom pobjedom, no novu priliku imaju već u srijedu kada nadamo se opet pred punim tribinama počinje Liga prvaka.

Pune tribine, većinom sportsko navijanje, zanimljiva utakmica, velik broj domaćih i stranih medija - tako je izgledao Maksimir u nedjelju. Bilo je puno lijepih priča oko derbija i razloga za navijače da kući odu zadovoljni i samo s jednim pitanjem: kada je iduća utakmica?

Ipak, nije sve bilo idealno, ne treba žmiriti i mora se reći kako se među 24 tisuće gledatelja našlo onih koji su se ponašali onako kako nije primjereno. Rasistički transparenti i povici, pirotehnika i izljevi mržnje su nešto zbog čega su Dinamo, drugi hrvatski klubovi i reprezentacija bezbroj puta kažnjavani. Hrvatska reprezentacija je protiv Italije igrala pred praznim tribinama što je jedan od najvećih poraza, a Dinamo je godinama plaćao kazne i također igrao bez gledatelja. Podsjetimo, UEFA rigorozno kažnjava takve incidente, a Modre već u srijedu čeka utakmica pretkola Lige prvaka.

Prodaja ulaznica za susret 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i Fole Esch počinje već u ponedjeljak, 13.7., a blagajne i ovoga puta rade od 10 – 19. Cijena ulaznica je i dalje pristupačnih 10 kuna sjever i jug, 20 kuna istok i 30 kuna zapad.

Navijačima se još jednom zahvaljujemo na posjeti, veselimo se srijedi, početku Lige prvaka i novoj utakmici pred lijepo ispunjenim Maksimirom koji će sportski, fair i korektno bodriti Modre do što boljeg rezultata, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.