Gabriel Vidović potpisao, Dinamo doveo igrača iz Bayerna

Srijeda, 30. kolovoza 2023. 16:12 Napisao/la  SC
Gabriel Vidović
Gabriel Vidović Foto: GNK Dinamo

GNK Dinamo objavio je sljedeću vijest:

Daroviti vezist mlade hrvatske reprezentacije i Bayerna iz Münchena, Gabriel Vidović, novi je igrač Dinama. U Zagreb dolazi na posudbu iz bavarskog kluba, ovdje će boraviti najmanje do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora, a u momčadi trenera Sergeja Jakirovića pojačat će konkurenciju u ofenzivnom dijelu.

Igrom riječi mogli bismo primijetiti da je rođeni “Augsburger” sad postao i “Purger”: Vidović je rođen 1. prosinca 2003. godine u njemačkom Augsburgu gdje je i načinio prve nogometne korake.

Sa samo 12 godina postao je član Bayernove nogometne akademije i ondje prošao sve uzraste uključujući i nastupe za prvu momčad.

Priliku u prvom sastavu bavarskog velikana pružio mu je tadašnji trener Julian Nagelsmann u travnju prošle godine u bundesligaškom dvoboju protiv Arminije u Bielefeldu gdje je Bayern pobijedio s 3:0. Vidović je potom upisao još tri nastupa za glavnu momčad, a bio je i na klupi u dvobojima osmine finala Lige prvaka protiv Salzburga i u četvrtfinalu protiv Villarreala.

U međuvremenu je paralelno nastupao za Bayernovu drugu momčad, a od rujne prošle godine igrao je na posudbi u nizozemskom Vitesseu.

Član je mlade hrvatske reprezentacije s kojom je prošao kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo i potom sudjelovao i na završnom turniru u lipnju ove godine. Vidović je prethodno nastupio za njemačku U-15 reprezentaciju nakon čega je zaigrao za hrvatsku kadetsku i juniorsku nacionalnu momčad.

U Dinamu će kandidirati za sve uloge u ofenzivnom dijelu, od polušpice do obje krilne pozicije.

– Prvi dojmovi su mi odlični, sretan sam i ponosan što sam napokon ovdje i što sam dio najvećeg hrvatskog kluba. Stalno sam gledao Dinamove utakmice, posebno u zadnje vrijeme. Dečki su sjajno igrali i protiv Sparte i protiv Rijeke. U Dinamu je dosta igrača koje znam još iz reprezentacije pa vjerujem da ću se brzo prilagoditi i doista se veselim novim izazovima, istaknuo je Vidović.

Dragi Gabriel, dobro nam došao u klub i puno ti sreće u plavom dresu!

Prvi razgovor s novim igračem Dinama pogledajte na platformi Dinamo Plus na sljedećem linku:

https://plus.gnkdinamo.hr/home?id=756672fa-f3a7-2ee5-4fda-ff527bf96701

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.