Football Leaks: Ante Ćorić u bespućima nogometnog biznisa, Dinamo prodao vlasnička prava tzv. trećoj osobi

Utorak, 06. prosinca 2016. 17:45 Napisao/la  SC

Doyen Sports je u studenom 2015. godine otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2,8 milijuna eura

Football Leaks uzburkao je duhove u hrvatskom nogometu, na vidjelo izlaze zanimljivi dokumenti vezani za statuse poznatih nogometaša.

 Objavljeni dukomenti otkrivaju  složeni poslovni odnos između Dinama, Ante Ćorića i agencije Doyen Sports koja brine o karijeri mladog igrača.

Uz medijsku pompu Ćorić je prošle godine pristupio agenciji koja brine o karijerama Neymara, Falcaa, Brozovića...

 Doyen Sports je u studenom 2015. godine otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2,8 milijuna eura uz garanciju da će natrag dobiti dodatna dva milijuna.

Prema istom izvoru vidljivo je da je Doyen Sports ugovorom iz veljače 2016. godine  posudio Dinamu 4,5 milijuna eura uz garanciju da će od Dinama natrag dobiti dva milijuna eura više.

Slično kao u slučaju prodaje Matea Kovačića u Inter, opet se u suvlasništvu nad jednim igračem Dinama pojavljuje tzv. treća osoba, što je FIFA zabranjuje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.