Flora ima manje šanse za prolaz u play-offu nego što Dinamo ima šanse osvojiti Europsku ligu

Četvrtak, 01. listopada 2020. 12:38 Napisao/la  SC
Zoran Mamić
Zoran Mamić

Dinamo večeras (19) igra utakmicu play-offa Europske lige protiv Flore na Maksimiru.

Hrvatski prvak najveći je favorit među 21 parova večerašnjih utakmica play-offa, Flora ima manje šanse za prolaz u skupine Europske lige nego što Dinamo ima šanse osvojiti Europsku ligu.

- Nemamo ozlijeđenih igrača, osim Leškovića koji je već dugo izvan stroja, svi su u konkurenciji za momčad. Mogu izvesti željenu formaciju koja će odraditi posao. To je momčad koja u svojoj ligi igra kao i mi u Hrvatskoj, ofenzivan nogomet, zabijaju puno golova. Ali, ovo je jedna druga razina, očekujemo ovdje ipak drugačiju Floru, koliko joj mi dopustimo. Radi se o dosta taktički obučenoj momčadi, poštuju igrače sve zahtjeve u igri, zabijaju puno golova iz prekida i to su detalji u kojima moramo biti koncentrirani i oprezni. Moramo biti koncentrirani i iskoristiti svaku priliku, vidjeli ste kako je to bilo u Budimpešti, nogomet je nepredvidljiv. Vjerujem da ćemo odraditi ti to kako treba i da ćemo se plasirati u Europsku ligu, kazao je Zoran Mamić prije jedne od najlakših europskih utakmica u svojoj karijeri.

- Normalno da je u ždrijebu bilo lakših i boljih suparnika, ali nećemo plakati, jer u play-offu je teško izvući protivnika koji je lagan i protiv kojega bismo se mogli nadati velikom rezultatu. Štoviše, možda ta činjenica da je Dinamo jak protivnik nama bude i plus, može nam se otvoriti više prostora za brze kontre, koje su nam jako oružje. Imamo iskustva od prošle godine, pokušat ćemo iskoristiti šansu, kazao je trener Flore Jurgen Henn.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.