FINALE KUPA 2014 Zoran Mamić: Nadam se da će navijači doći i pomoći nam u osvajanju Kupa

Utorak, 06. svibnja 2014. 17:43 Napisao/la  SC

Željno očekujemo utakmicu finala Kupa, jer želimo sezonu završiti onako kako smo i igrali veći dio godine: pobjednički, kaže trener Dinama

Zoran Mamić najavio je prvu utakmicu finala Kupa s pozicije apsolutnog favorita, koji im prednost u svemu osim u podršci s tribina. Po tome je Dinamo zadnji klub u HNL-u.

- Radi se o prvoj utakmici finala Kupa, bit će lijepo vrijeme i bilo bi normalno da bude popunjen stadion. S ove stolice mogu poručiti da je ova ekipa zaslužila podršku i nadam se da će navijači doći i pomoći nam u osvajanju još jednog trofeja. Željno očekujemo utakmicu finala Kupa, jer želimo sezonu završiti onako kako smo i igrali veći dio godine: pobjednički. Respektiramo naše protivnike, imaju dobru momčad i atmosferu, ali vjerujem u svoju momčad, kvalitetu i dobru formu te ćemo dati sve od sebe da utakmicu riješimo na najbolji mogući način. Naravno, Kup je uvijek specifično natjecanje i ovo je tek prvo poluvrijeme, kaže Mamić.

{jb_blackbox-right}Humanitarna akcija
Prva utakmica finala Kupa između Dinama i Rijeke ima humanitarni karakter. Naime, dio prihoda ide navijaču Dinama Mariju Kostanjevcu koji boluje od limfoblastične leukemije, a svi navijači se mogu priključiti humanitarnoj akciji slanjem SMS-a sadržaja Nema predaje na broj 647 647.{/jb_blackbox-right}

 

Trener Dinama u srijedu ne očekuje zatvorenu Rijeku:

- Oni imaju previše dobrih igrača, posebno u sredini i u ofenzivnom dijelu igre, tako da ne vidim baš mogućnost da će igrati strogo defenzivno. Naravno, bit će nešto oprezniji. Siguran sam da nijedan igrač nije podcijenio niti precijenio Rijeku. Želimo ući u utakmicu s mišlju da razmišljamo o nama i našoj igri. Kada to radimo kako se dogovorimo onda to izgleda onako uvjerljivo kako je bilo u većini utakmica koje smo igrali. Naša želja je od prve sekunde nametnuti ritam igre koji mi želimo. Hoćemo li je i u kojoj mjeri provesti, to ćemo vidjeti nakon utakmice. Kup uvijek nosi specifičnosti, igra se za trofej i onaj tko će se bolje u svemu tome snaći će imati više šanse za trofej, smatra Mamić.

Rijeka u zadnjim utakmicama protiv Dinama u Maksimiru nije dobro izgledala dobro:

- Teško je meni ući u njihovu glavu i reći kako oni doživljavaju Zagreb, Dinamo i Maksimir. Činjenica je da smo u dvije utakmice ovdje bili apsolutno dominantni, jer smo onu utakmicu koju smo dobili 1:0 trebali dobiti puno uvjerljivije, a druga je završila 4:0. Ponavljam, Kup je nešto posebno i ne bih se usudio reći da će ova utakmica biti kao ona prvenstvena. Vjerujem u svoju momčad i da ćemo biti pravi, ali poznavajući Kup moramo biti oprezni. Ja bih volio da sve riješimo u prvoj utakmici, zaključuje Mamić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.