Fatos Beqiraj, nogometaš Dinama: Sami smo krivi za propalu europsku sezonu

Petak, 13. prosinca 2013. 13:34 Napisao  Patrik Mršnik

Teško je i izdržati ovakav ritam, posebice pored dosta teškog prvenstva, jedva čekamo zimsku stanku, kaže crnogorski napadač.

Dinamo je porazom zaključio grupnu fazu još jednog izdanja Europske lige. Peta je to izgubljena utakmica, pa je na kontu modre momčadi ostao tek jedan osvojen bod. Iako je europska sezona primarno propala nakon poraza od bečke Austrije u play-off rundi Lige prvaka, Uprava ali i navijači Dinama nadali su se da bi kroz relativno laganu skupinu mogli prezimiti u Europi. Takva se skupina pokazala neprelaznom, pa su umjesto favorita - Dinama i nizozemskog PSV-a skupinu prošli Černomorec i Ludogorec, jučerašnji protivnik momčadi Zorana Mamića.

Nakon utakmice Dinamovi su igrači kroz mix-zonu maksimirskog zdanja prolazili u nevjerici. Svijesni da su kroz drugo poluvrijeme mogli očuvati neriješen ishod s poluvremena. Fatos Beqiraj, jedan od pokušaja Zorana Mamića s klupe bio je objektivan u izjavi.

- U prvoj fazi nastavka smo ih trebali slomiti. Imao sam i ja onu jednu šansu na samom kraju, ali valjda je sudbina tako naklonjena ove sezone. Dosta smo se mučili kroz cijelu sezonu u toj Europi, nikako nam nije polazilo za rukom ostvariti rezultatski pomak. Sami smo si za to krivi, ne možemo reći da smo imali tešku skupinu. Teško je i izdržati ovakav ritam, posebice pored dosta teškog prvenstva, jedva čekamo zimsku stanku, kaže crnogorski napadač.

Do nje će Dinamovi igrači odigrati još dva susreta. Na Maksimiru u nedjelju (15 sati) gostujue Zadar u dvadesetom kolu domaćeg prvenstva. Upravo su oni lani bili crna mačka za Beqiraja i društvo.

- Izbacili su nas iz Kupa, dobili i u prvenstvu, ne leže nam nikako Zadrani. Dat ćemo sve od sebe u toj utakmici da očuvamo prednost na ljestvici. Imamo i utakmicu manje (odgođena protiv Istre op.a.), a sa sportske strane se nadamo da bi na Poljudu Rijeka mogla nešto napraviti protiv Hajduka.

Nakon Zadra slijedi novi obračun s Hajdukom, na istom tom Poljudu u uzvratu četvrtfinala Kupa. Prednost od 5:0 valjda neće biti teško obraniti?

- Imali smo svojedobno u finalu i prednost od 3:0, pa su nas na Poljudu doveli do jedanaesteraca. Nećemo ni u jednom trenutku podcjeniti Hajduk, znamo da su opasni pootovo kada su ranjeni. Neće se oni predati, na kraju krajeva nemaju što izgubiti, kaže Beqiraj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.