Državno odvjetništvo u srijedu podignulo optužnicu protiv Zdravka Mamića!

Srijeda, 19. lipnja 2013. 20:11 Napisao  I. V.

 Mamić optužen za poticanje na nasilje i mržnju! Ni jedna analiza Mamićeva vokabulara  neće umanjiti dojam da je optužnica iznuđena pod političkim pritiskom, Mamić mrzi Srbe isto koliko i Hrvate!

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je u srijedu optužnicu protiv Zdravka Mamića zbog počinjenja kaznenog djela "javnog poticanja na nasilje i mržnju" iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona. Mamić je postao prva hrvatska osoba iz javnog života, koja je optužena da javno ugrožava tuđi život. Zanimljivo, optužnica je podignuta istoga dana kada je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja obznanila da Dinamo prima državne subvencije u skladu sa zakonima.

Gomilu primitivnih i degutantnih Mamićevih uvreda izrečenih na račun ministra Željka Jovanovića, državni odvjetnik proglasio je društveno opasnim što je presedan oko kojega će se uskoro početi voditi žustre stručne polemike. Ni jedna analiza Mamićeva vokabulara  neće umanjiti dojam da je optužnica iznuđena pod političkim pritiskom. Mamić mrzi Srbe isto koliko i Hrvate!  

Podsjetnika radi, Mamić je na radio postaji Soundset Plavi o ministru Jovanoviću rekao otprilike sljedeće:


... On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac…

Ovakve izjave trebali bi analizirati medicinski, a ne pravni vještaci.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.