EUROPSKA LIGA

Dinamo poražen u posljednjoj utakmici

Četvrtak, 12. prosinca 2013. 20:49 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Zagreba

Utakmica 6. kola: Dinamo - Ludogorec 1:2. Dinamo ponovno nije bio na razini europskog zadatka

Europska liga - Skupina B - 6. kolo

DINAMO - LUDOGOREC 1:2

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.000

Sudac: Vladislav Bezborodov (Rusija)

Strijelci: 0:1 Abalo (27) 1:1 Čop (45) 1:2 Bezjak (72)

Žuti kartoni: Ademi (Dinamo) Djakov (Ludogorec)

DINAMO: Sandomierski - Lima, Šimunić, Čalušić. Pinto - Ademi, Brozović - Fernandes, Soudani (81 Beqiraj), Pamić (73 Halilović) - Čop

LUDOGOREC: Čvorović - Caicara, Moti, Terziev, Choco - Djakov, Zlatinski - Aleksandrov, Abalo (90 Stojanov), Marcelinho (80 Espinho) - Bezjak (90 Juninho)

Nogometaši Dinama porazom su se oprostili od europskih natjecanja ove sezone. Nisu Modri puno malobrojnom gledateljstvu ponudlili niti u šestoj utakmici u skupini Europske lige, a jedini bod kojeg su osvojili došao je protiv PSV-a pred praznim maksimirskim tribinama.

PSV - Chernomorets 0:1 (Dja Djedje 59)
Poredak: Ludogorec 16, Chernomorets 10, PSV 7, Dinamo 1 bod

Pogodak kojeg je Ludogorec zabio za vodstvo nalik je gotovo svakom onome kojeg je momčad Zorana Mamića primila u europskim susretima. Igrala se 27. minuta kada je Bezjak uputio loptu ka Marcelinhu, a ovaj je samo produžio do Abaloa. Zabio je Španjolac pored nemoćnog Sandomierskog u dvoboju 'jedan na jedan' za vodstvo bugarske momčadi. Veliku priliku gosti su imali i u 35. minuti kada je Marcelinho ostao sam na rubu šesnaesterca ali njegov udarac odlazi pored vrata. Prvo poluvrijeme donijelo je izjednačenje Dinama na samom kraju. Iz prve suvisle akcije, više sretno nego spretno izjednačio je Čop. Fernandes je izveo korner, a lopta se od nekog u šumi gostujućih majica odbila do Ademija, pa došla do usamljenog Čopa koji pogađa za 1:1.

U nastavku se mogao vidjeti sličan nogomet, Dinamo je pojačao ritam u obrani u prvoj polovici, a ponovno pao na samom kraju. Pokušavali su Bugari i prije pogotka, imao je i Dinamo svoje poluprilike Brozović 50, Fernandes 59), ali pogodak je pao na drugoj strani. Marcelinho upošljava Bezjaka, koji pronalazi rupu u Dinamovoj obrani i kroz Šimunićeve noge šalje loptu u gol - 1:2. 

Do kraja susreta još dvije prigode za Dinamo. Najprije Čop (88) ubacuje oštru loptu u peterac s desne strane, ali Beqiraj ne stiže skrenuti u gol. Dvije minute kasnije Pinto ubacuje a Čop puca pored vrata. U posljednjem napadu šansu za povećanje vodstva imali su Bugari. Sandomierski odbija loptu nakon udarca Espinha, Portugalac ima novi pokušaj ispred praznih vratiju, no požrtvovni Čalušić kreće njegovu loptu u korner.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.