VELIKO POJAČANJE

Eduardo Carvalho potpisao za Dinamo odmah nakon SP-a

Petak, 27. lipnja 2014. 22:11 Napisao/la  SC

Vratar portugalske reprezentacije pojačao hrvatskog prvaka

Eduardo Carvalho je nov vratar Dinama! Portugalski vratar dolazi iz Brage, potpisao je s Dinamom trogodišnji ugovor i već za par dana će se priključiti suigračima u Sloveniji!

Osobni karton
Eduardo dos Reis Carvalho ('82) igrao je za Bragu, Beira Mar, Vitoriju Setubal, Genou, Benficu, Istanbul. Za reprezentaciju je nastupio 35 puta.

 - Velika stvar za sve nas koji radimo u klubu i našem nogometu. Radi se o pravom pojačanju i sigurni smo da će Eduardo donijeti kvalitetu više našoj momčadi. Iskreno, nismo niti razmišljali o njemu jer nismo mislili da je to realna opcija, ali kada se u Bragi zakomplicirala situacija smo brzo reagirali i doveli ga u Dinamo, rekao je trener Zoran Mamić.

Cijeli posao držao se u tajnosti dok Portugal nije završio sa svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu tako da je sada posao pred završetkom i sve što je ostalo jest liječnički pregled.

- Zamolio nas je da transfer držimo u tajnosti kako mu ne bismo remetili koncentraciju tijekom nastupa u Brazilu. Za hrvatski nogomet i Dinamo velika je stvar što dolazi vratar s takvom reputacijom, kaže Mamić.

Carvalho je bio zamjena Betu u Brazilu, u igru je ušao protiv Gane u 88. minuti.  Standardno je branio za reprezentaciju na SP-u 2010. godine, Portugal je u osmini finala ispao od Španjolske, kada je primio jedini pogodak na prvenstvu.