NIJEMAC BLIZU DINAMA

Kako će funkcionirati Zdravko Mamić i Felix Magath?

Subota, 09. studenog 2013. 10:38 Napisao  I. V.

Magathov dolazak znači da Mamić neće imati zadnju riječ u provedbi projekta vrijednog oko 20 mil. eura godišnje

Felix Magath novi je trener Dinama! Izvjesni rasplet pregovora s njemačkim trenerom potvrdio je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić. Prema načelnom dogovoru Magath bi trebao preuzeti momčad Dinama tijekom zimske stanke.

Ako dođe, Magath će postati najzvučnije trenersko ime na klupi Dinama u HNL-u. Daleko zvučnije od Osvalda Ardilesa, koji je u doba Zlatka Canjuge vodio klub. Nekoć je bio sjajan igrač, koji je u naponu snage krajem sedamdesetih predvodio HSV u kojemu su igrali Keegan, Buljan, Hrubesch, Kaltz… HSV je bio ponajbolji europski klub, kada je Magath vodio igru na terenu, a Branko Zebec s klupe. Zebec je postavio temelje današnjeg Bayerna, postao je stručnjak od kojega su mnogi njemački velikani učili. Hrvatski trener bio je pobornik željezna discipline na kojoj je Magath izgradio karijeru. Zbog takve karakterne osobine, beskompromisni Magath često je ulazio u sukobe s igračima, ali i s čelnicima klubova.

Do kada će zajedno funkcionirati Zdravko Mamić i Felix Magath nitko ne može pretpostaviti. Činjenica da dovodi Magatha znači da je Mamiću postalo jasno da u klupskom uredu može voditi, ali ne i sprovoditi sportsku politiku na terenu. Od kada je Dinamo postao stalni sudionik europskih natjecanja zahvaljujući reorganizaciji Lige prvaka i uspostave Europa lige, struka je postala najveći klupski problem. Veći i od negativne atmosfere koja se može prevladati jedino pozitivnim rezultatima. A struka je u Dinamu postao Zdravko Mamić kojemu je davno postalo jasno da u domaćem prvenstvu Dinamo može voditi bilo koji hrvatski trener. U europskim natjecanjima igra se nogomet po nešto drugačijim kriterijima ponašanja na terenu i izvan njega.

Magathov dolazak u Dinamo znači da Mamić neće imati zadnju riječ u provedbi europskog projekta vrijednog oko 20 milijuna eura godišnje. Pitanje je do kada će Mamić izdržati da njegova riječ ne bude zadnja.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.