ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Dinamo u drugom pretkolu protiv bugarskog Ludogoreca

Ponedjeljak, 25. lipnja 2012. 12:39 Napisao/la  Z. G.

Ludogorec je lani šokirao sve, klub koji je do lani bio drugoligaš osvojio je prvenstvo i Kup Bugarske

 

 

 

 

Nogometaši Dinama u borbu za Ligu prvaka krenut će u drugom pretkolu ovog natjecanja, a prvi suparnik je bugarski Ludogorec Razgrad, odlučeno je tako ždrijebom održanim u Nyonu. Osijek će pak u prvom pretkolu Europske lige igrati protiv Santa Colome iz Andore. Prvi susret na rasporedu je 5. srpnja, a uzvrat sedam dana kasnije.

- Mogu oni biti bugarski prvaci, mogu biti nezgodan suparnik, uz bogatoga gazdu stvoriti dopadljivu momčad, angažirati solidne igrače, ali zovu se - Ludogorec! Time nikako ne podcjenjujemo klub iz bugarskog gradića Razgrada, ali jasno je da će hrvatska javnost žestoko „ošinuti“ po Dinamu i prilično ga ismijati ako ne izbaci Ludogorec.

Ludogorc je osnovan 1945. godine, gotovo pola stoljeća uglavnom čamio u drugoj ili trećoj ligi, a uzlet na mlazni pogon dočekao je prije tri godine. U sezoni 2009/'10. još su uvijek nastupali u trećoj ligi, a zauzevši drugo mjesto izborili su plasman u viši razred. Klub je tada preuzeo bugarski tajkun Kiril Domusčijev, momčad je protutnjala drugom ligom i prvi put u povijesti izborila plasman u elitni razred bugarskoga nogometa. Domusčijev je odmah potom obnovio kompletnu momčad nakon čega je klub već u svojem premijernom nastupu u prvoj ligi osvojila - dvostruku krunu. I prvenstvo i kup.

Prva je utakmica na rasporedu 17. ili 18. srpnja u Razgradu, a uzvrat tjedan dana kasnije u Zagrebu.

- Taj je klub u punoj ekspanziji i jasno je da je suparnik koji zaslužuje svako poštovanje i zahtijeva našu potpunu mobilizaciju. Novi je vlasnik u klub doveo gotovo cijelu novu momčad, ušli u prvu ligu i osvojili naslov prvaka. Ali, koliko smo god mi očekivali lakšeg suparnika, moramo reći da je Ludogoroec dobio - najtežeg. Nas. Dinamo je klub koji ima europsku konstantu i jasno je da je favorit u ovim dvobojima. Mislim da je dobro što je prva utakmica u Bugarskoj pa će konačna odluka pasti u Zagrebu“, istaknuo je maksimirski trener Ante Čačić.

Sportski direktor Zoran Mamić rezulutno tvrdi da je Dinamov prolaz imperativ.

- Ludogorec je klub nepoznat našoj javnosti. Radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi. Novi ju je bogati vlasnik preporodio, uložio velik novac i odmah su došli naslovi. Ali, mi smo favoriti, naš je cilj jasan, razmišljamo samo i isključivo o prolazu.

U momčadi su četvorica Brazilaca, mahom bez iskustva u zapaženim klubovima, sastav vrvi inozmenim igračima među kojima, međutim, ničije ime posebno ne „zvoni“. Zanimljivo je tek da Ludogorec upravo završava pregovore s bivšim Dinamovim igračem, Did'dyjem Guelom.

 

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.