DINAMO - RIJEKA Zoran Mamić: Želim vidjeti da igrači Rijeke lete po zraku od čvrstine mojih igrača

Subota, 20. veljače 2016. 17:36 Napisao/la  SC

 Želimo potvrditi da smo najbolja momčad u Hrvatskoj i povećati prednost na ljestvici, kaže trener Dinama


Zoran Mamić najavio je na presici derbi 23. kola u kojemu Dinamo igra protiv Rijeke, trener Dinama iznio je svoja očekivanja pred utakmicu u Maksimiru.

- Jako se veselimo utakmici, boljem terenu i derbiju protiv najvećeg konkurenta. Svjesni smo važnosti utakmice i želimo potvrditi dobru igru iz prve dvije utakmice te još dignuti razinu igre; posebno u realizaciji. Želimo potvrditi da smo najbolja momčad u Hrvatskoj i povećati prednost na ljestvici. Želio bih od svoje momčadi vidjeti agresivnost, čvrstinu i čak ću izaći iz granica svojih uobičajenih izjava pa slikovito reći da bih želio vidjeti igrače Rijeke da lete po zraku od čvrstine mojih igrača, kaže Mamić.

Izgleda da je Mamiću jedina nepoznanica vrijeme:

- Prognoza je dobra, bit će lijepo vrijeme i nadamo se glasnoj podršci s tribina koju će momčad na terenu i opravdati. Nemam nijednu dvojbu oko sastava i znam tko će igrati. Naravno, osim ako ne bude nekih neočekivanih problema.

O optimističnim riječkim najavama i mogućnostima trener Dinama kaže sljedeće:

- Mislim da je to jedino normalno i sportski, svaki sportaš na teren izlazi s ciljem dobiti, a teren će pokazati. U dvije utakmice s Rijekom osvojili smo samo bod, a stanje na terenu je bilo dijametralno suprotno. Ipak, vjerujem da u nedjelju neće biti pogrešaka kao ono isključenje Taravela na Rujevici. Tomasov je sigurno njihov najbolji igrač koji svojim potezom može napraviti "dar mar". Gavranović je pokazao da je opasan, ali rekao sam već da me ne interesira Rijeka. Puno smo pričali o njihovoj homogenosti i čvrstini... Dovoljno smo ih hvalili. Naš cilj se zna, a ako želimo biti prvi moramo dobivati utakmice. Za početak utakmicu u nedjelju, a onda dalje. Nakon Rijeke ostaje još 13 utakmica, preko 40 bodova, idemo redom. Želimo dobiti utakmicu protiv Rijeke i pokazati da smo bolja momčad, zaključio je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.