Dinamo predstavio Japanca, Takuro Kaneko povećao roster

Utorak, 25. srpnja 2023. 12:36 Napisao/la  SC
Takuro Kaneko
Takuro Kaneko

GNK Dinamo objavio je sljedeću vijest:

Japanski nogometaš Takuro Kaneko pojačat će konkurenciju na desnoj strani Dinamove ofenzivne linije. Kaneko je potpisao ugovor s maksimirskim klubom i u momčadi će ponajprije konkurirati za mjesto desnog krila iako se dobro snalazi i u ostalim ulogama u ofenzivnom redu.

Četiri i pol godine nastupao je za Hokkaido Consadole Sapporo u elitnom razredu japanskog nogometa gdje ga je trenirao bivši Dinamov igrač iz sredine 1980-ih godina, Mihajlo Petrović.

Krajem ovog mjeseca Kaneko će navršiti 26 godina, rođen je 30. srpnja 1997. u Saitami. Igrački se formirao na japanskom sveučilištu Nihon, a od 2019. godine nastupa za Sapporo u elitnoj japanskoj ligi.

Kaneko je treći japanski nogometaš u povijesti maksimirskog kluba, a drugi koji je nastupao za prvu momčad. Prethodna dvojica su znameniti Kazuyoshi Miura koji je za Zagrepčane igrao na proljeće 1999. godine i Rintaro Tashima koji je u sezoni 2017/’18. nastupao za Dinamo II.

Miura je u Zagreb došao početkom 1999. s 32 godine i – još uvijek aktivno igra. Član je Oliveirensea u drugoj portugalskoj ligi, 56 mu je godina i najstariji je profesionalni nogometaš u povijesti. Zanimljivo je da su se Miura i 30 godina mlađi Kaneko međusobno sučelili i na samom terenu. Bilo je to u kolovozu 2020. godine u utakmici japanskog Liga kupa kad su Sapporo i Yokohama odigrali 1:1. Miura je tom prilikom bio kapetan Yokohame, ali dalje su ipak prošli Kaneko i Sapporo.

- Jako sam sretan i zadovoljan dolaskom u ovako respektabilan europski klub. Dugo vremena smo radili na ovom transferu i drago mi je da je konačno sve zaključeno s pozitivnim epilogom, kako za mene, tako i za klub. Dinamo predstavlja moj prvi iskorak u europski nogomet, a znam da je klub u Europi već dugi niz godina vrlo konkurentan i da protiv njega nitko ne može unaprijed računati na bodove. Također, znam da je konkurencija u samoj momčadi vrlo snažna, izazovna, no ne bih došao ovdje da ne volim izazove. Prvi sljedeći za mene osobno bit će dokazati se, kako samom sebi, tako i klupskom vodstvu i navijačima. Siguran sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano i da ću na Maksimiru doživjeti mnogo lijepih trenutaka, rekao nam je Takuro nakon potpisivanja ugovora.

Dragi Takuro, dobro nam došao na Maksimir, želimo ti puno sreće u plavom dresu i nadamo se da ćeš skupa s klubom doživjeti mnogo uspješnih trenutaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.