ODLUKOM IZVRŠNOG ODBORA

Dinamo uskoro počinje proces privatizacije

Srijeda, 17. rujna 2014. 13:20 Napisao/la  SC

U hrvatskom nogometu postoje dva modela privatizacije

Izvršni odbor Dinama objavio je da razmišlja o privatizaciji. Razmišljanja nisu novijeg datuma, ali su osvježena novim okolnostima u kojima se nalazi hrvatski nogomet i država. Na stanku Izvršnog odbora Dinama donesena je odluka da se ispitaju mogućnosti privatizacije.


- Moramo ići u privatizaciju, jer nemamo drugog izlaza. Moramo preživjeti, bez svježeg kapitala staje mašinerija. Ne možemo se pomiriti s time da životarimo. Za godinu dana, možda malo više, bit ćemo klub uređen s drukčijim modelom. Postoji Zakon o privatizaciji u Hrvatskoj, to će biti temelj, rekao je predsjednik Mirko Barišić.

Na projektu privatizacije Dinama radit će vrsni stručnjaci, predvođeni profesorom Ekonomskog fakulteta Darko Tipurićem. U hrvatskom nogometu postoje dva modela privatizacije. Ukratko, tri su kluba (Rijeka, Istra, Split) u privatnom većinskom vlasništvu, njima će se uskoro pridružiti Zadar koji će postati vlasništvo Rena Sinovičića. Četiri su kluba (Hajduk, Cibalia, Osijek, Šibenik) silom zakona postali sportska dioničarska društva u većinskom vlasništvu lokalnih samouprava.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.