Mario Gavranović na izlaznim vratima, Marko Lešković otišao na posudbu u Lokomotivu

Utorak, 07. siječnja 2020. 11:01 Napisao  I. V.

U nekim sretnijim vremenima za odnose između Zdravka Mamića i Damira Miškovića, Lešković bi prije otišao na posudbu u Rijeku nego u Lokomotivu

 Renato Punčec i Mario Gavranović, bivši igrači Rijeke
Renato Punčec i Mario Gavranović, bivši igrači Rijeke

 

Nogometaši Dinama u ponedjeljak su počeli pripreme za nastavak sezone u kojoj će se zabavljati u hrvatskom prvenstvu.

Titulu prvaka praktičnjo su osvojili u prosincu nakon pobjede protiv Rijeke, Zdravko Mamić nakon utakmice na Facebooku je objavio sljedeći tekst:

- Čestitam svojim lavovima novi naslov prvaka Hrvatske! Samo vi možete riješiti novu titulu i prije Nove godine. Vi i nitko drugi! Čestitam treneru Bjelici i njegovom stožeru te ljudima koji vode klub, te navijačima koji su bili vjetar u leđa u ovoj senzacionalnoj godini! Hvala vam! Ova je bila demonstracija „modre“ moći na svim razinama i silno sam ponosan na sve što ste pokazali. Skidam vam kapu jer tako se brane boje svetog dresa! Sada se odmorite, a na proljeće dajemo gas i pripremamo se za još jednu godinu koja će biti na ponos svih nas koji živimo za Dinamo i plavu boju, napisao je Mamić.

Jasno da treneru Nenadu Bjelici za potrebe HNL-a ne treba onako veliki roster kao u prvom dijelu sezone, kada je Dinamo igrao Ligu prvaka.

Osim što je održavanje igrača koji ne igraju skupo, nema smisla kvariti atmosferu igračima koji u nastavku sezone više neće imati prilike igrati.

Među njima su dvojica bivših igrača Rijeke.

Marko Lešković već je pronašao novu sredinu, nakon što se dvije sezone nije uspio nametnuti u Dinamu otišao je na posudbu.

U nekim sretnijim vremenima za odnose između Zdravka Mamića i Damira Miškovića, Lešković bi prije otišao na posudbu u Rijeku nego u Lokomotivu.

Rijeka trenutno vapi za barem dvojicom kvalitetnih stopera, ali davno su prošla vremena kada je Mamić izravno utjecao na transfere četvorice igrača Osijeka (Kvržić, Jugović, Lešković, Vargić) u Rijeku.

Mario Gavranović izgubio je mjesto prvotimca Dinama nakon što se Bruno Petković prometnuo u najboljega napadača HNL-a i standardnog reprezentativca.

Gavranović mora u nastavku sezone igrati da bi osigurao mjesto u švicarskoj reprezentaciji uoči nastupa na EP 2020 godine, Dinamu ne odgovara godišnje plaćati 800.000 eura igrača koji ne igra.

Gdje će Gavranović nastaviti karijeru nije poznato, jedino je poznato da se sigurno neće vratiti u Rijeku iz koje je naprasno otišao u razmjeni za Domagoja Pavičića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.