LOKOMOTIVA NA MODRI POGON

Dinamo platio 35,7 mil. kuna za četiri transfera

Ponedjeljak, 23. prosinca 2013. 09:47 Napisao/la  SC

Prema financijskim izvještajima Marcelo Brozović je dvaput prodan Dinamu

Lokomotiva je zaradila 35,7 milijuna kuna zahvaljujući četiri transfera igrača (Brozović, Atta, Puljić) među kojima je jednog (Brozović) čak dvaput uspjela prodati. Jasno, (na)kupac je bio Dinamo. Prema podacima portala Zagrebancija.com poslovna veza između Dinama i Lokomotive nadilazi realne tržišne okvire.

Slučaj Atta Walid

Atta Walid, švedski branič koji danas igra za švedski Helsingborgs, nakon samo jedne sezone provedene u Lokomotivi, tijekom koje je odigrao tek osam utakmica, 29. lipnja 2011. prodan je Dinamu. Cijena tog transfera, pokazuje financijsko izvješće Lokomotive za 2011., iznosila je više od devet milijuna kuna, dakle oko 1,2 milijuna eura. Prema podacima stranice Transfermarkt.de vrijednost tog igrača u tom periodu iznosila je tek 1,1 milijun kuna ili 150 tisuća eura. U Dinamu je Atta ostao tek pola godine, a za to vrijeme nastupio je jednom i to na prijateljskoj utakmici protiv dubrovačkog GOŠK-a...

Već u siječnju 2012. petogodišnji ugovor sa Dinamom sporazumno je raskinut i Atta je otišao kao slobodan igrač. Njegova današnja vrijednost iznosi oko pola milijuna eura, dakle 700.000 eura manje od cifre za koju je prodan iz Lokomotive u Dinamo.

Slučaj Ante Puljić

Stoper Ante Puljić u Lokomotivu je stigao u ljeto 2011. Nakon mjesec dana i jednog nastupa za Lokomotivu posuđen je Dinamu na godinu dana. U Dinamu je, baš kao i Atta, odigrao tek jednu utakmicu, pa je odmah u siječnju 2012. vraćen u Lokomotivu. U Lokomotivi je tog proljeća odigrao osam utakmica, te je na kraju sezone prodan natrag u Dinamo. Iako je tada, u ljeto 2012., prema podacima Transfermarkta vrijedio između 400 i 500 tisuća eura, Dinamo je za njega Lokomotivi platio više od 9,3 milijuna kuna! Puljić je drugom mandatu u Dinamu opet proveo samo pola e. Početkom ove godine vraćen je u Lokomotivu i to kao posuđeni igrač Dinama. Dakle, Puljić igra za Lokomotivu kao igrač na posudbi iz Dinama koji ga je prije sezonu i pol platio više od devet milijuna kuna...

Dva slučaja Marcelo Brozović

Mladi reprezentativac Marcelo Brozović je 31. kolovoza 2012. prodan je iz Lokomotive u Dinamo za 6,2 milijuna kuna. Lokomotivi je Dinamo odmah platio 4,77 milijuna kuna, dok je preostalih 1,48 milijuna kuna trebalo biti uplaćeno do 31. kolovoza 2013. Brozović je došao u Lokomotivu iz Dragovoljca za 200 tisuća eura.

No, Brozović je, sudeći po podacima iz tog istog izvješća, već bio prodan Dinamu!? Naime, u tablici potraživanja od transfera u sklopu izvješća za 2011. stoji kako je Marcelo Brozović ugovorom o transferu između Lokomotive i Dinama s datumom od 28. prosinca 2011. prodan - za 11 milijuna kuna! Od tih 11 milijuna kuna Lokomotivi je odmah plaćeno 6,8 milijuna kuna, dok je 4,2 milijuna kuna naplaćeno do 7. ožujka 2012.

Dakle, za Marcela Brozovića, Dinamo je Lokomotivi, stoji u financijskim izvješćima platio 18,2 milijuna kuna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.