Dinamo nije mogao pobijediti Olympiacos, pa se Zoran Mamić okreće lakšem protivniku...

Četvrtak, 05. studenog 2015. 09:32 Napisao/la  SC

Možda Arsenal neće biti u najjačem sastavu, ne treba gajiti iluzije, ali čovjek se hvata za svaku slamku, kaže trener Dinama


Dinamo je doživio drugi uzastopni poraz od Olympiacosa u utakmiic koja je slika i prilika Dinamovih nastupa u Ligi prvaka. Momčad aktualnog hrvatskog prvaka ponovo je pokazala neospornu kvalitetu i opet doživjela poraz koji pokazuje da momčad nema natjecateljski mentalitet. Konkretno, pogreške zadnje linije (Musa, Taravel) uoči odlučujućeg pogotka u 90. minuti više govore o pristupu nego o nastupu.

- Strašno sam tužan, puno truda smo uložili, a bez obzira na sve izostanke pokazali dobru igru. Ipak, u dvije utakmice nismo nagrađeni bodovima. Konkurentniji smo nego proteklih sezona, možemo igrati na višoj razini, ali ne možemo nadoknaditi toliko ozljeda, nemamo toliko dugu klupu. Sportski je nadati se. Arsenal je puno kvalitetniji, ali dobrom organizacijom i disciplinom možemo napraviti iznenađenje. Možda i neće biti u najjačem sastavu, ne treba gajiti iluzije, ali čovjek se hvata za svaku slamku pa možda neće biti 300 posto jer su praktički ispali iz Lige prvaka, smatra trener Zoran Mamić.

Iako ima isti broj bodova (3) kao Arsenal, Dinamove šanse u europsko proljeće su minimalne. Dinamo igra protiv Arsenala u Londonu, protiv Bayerna u Zagrebu. Mamić smatra da Arsenal neće ići sto posto u zadnjim dvjema utakmicama protiv Dinama i Olympiacosa, ali...

- Još imamo šanse za prolaz skupine. Istina, one su vrlo male, no imamo se pravo nadati. Nećemo se predati. No, budemo li igrali kao do sada, ništa od plasmana. Ovu utakmicu neću pamtiti, ništa pozitivno u njoj se nije dogodilo, rekao je Arsene Wenger nakon teškog poraza (1:5) u Munchenu.

Dinamova realnost je žaliti za propuštenim šansama protiv Olympiacosa:

- Mislim da trebamo svi biti ponosni jer smo odigrali odlično i ispunili sve što je trener tražio od nas. Dogodilo se to što se dogodilo, ali nismo zaslužili poraz. Bili smo jako motivirani, željeli smo pobjedu koju smo po mom mišljenju zaslužili. Ali u nogometu netko uvijek ima više sreće i nezasluženo dođe do pobjede. Sretan sam zbog svog pogotka, ali nisam sretan zbog toga kako je utakmica završila, rekao je Armin Hodžić.

- Nažalost, nezasluženo smo izgubili. Ušli smo jako dobro u utakmicu, nagrađeni smo tim golom i tada smo imali sve u svojim rukama. Drugo je poluvrijeme pripalo Olympiakosu koji je pojačao ritam, stisnuli su nas na našu polovicu i nažalost nismo izdržali. Ne mogu ni sam vjerovati da im u dvije utakmice nismo uzeli bodove, a sigurno smo to zaslužili, kaže kapetan Domagoj Antolić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.