DINAMO KAO BARCA Najmanje prekršaja u Ligi prvaka, a u prijelaznom roku traži se napadač

Petak, 14. prosinca 2012. 08:39 Napisao/la  Z. G.

Zimski prijelazni rok formalno još nije počeo, ali pitanje je hoće li biti „tektonskih“ promjena. Bliska povijest sugerira da bi prijelazni rok mogao biti relativno miran, neovisno o tome što se Sammir, Kovačić, Vida, Vrsaljko i Ibañez stalno blizu izlaznih vrata

Prema statistici ispada da su – Barcelona. Dinamovi su se nogometaši ove sezone u Ligi prvaka na trenutke ponašali kao da su favoriti, a ne posvemašnji autsajderi. Momčad su s najmanje načinjenih prekršaja i s najmanje zarađenih žutih kartona u elitnom natjecanju, a takav je pristup, zapravo, odlika elitnih momčadi. No, ovakav „elitni“ Dinamo baš i nema elitnu bodovni učinak niti elitne rezultate, ali, eto, barem u jednom segmentu prati favorite.

- Jedan od osnovnih zadataka je povećati agresivnost, ustvrdio je maksimirski trener Krunoslav Jurčić nakon neugodne spoznaje o tome koliko je krhko, plaho i mlako Dinamo izgledao jesenas u Ligi prvaka. Stoga će u sastav zasigurno vratiti Jerka Leku, dakle igrača koji na svakojake načine, nimalo krhko, nimalo plaho i nimalo mlako, pokušavao zaustaviti i Cristiana Ronalda.
 
No, do ovoga se trenutka maksimirski autoriteti još nisu dogovorili s Lekom, a na pragu još nema ni konkretnoga pojačanja. Pritom, dakako, ne računamo potpis ugovor s darovitim 18-godišnjim Cibalijinim vezistom Petrom Mišićem, kojega će „plavi“ i na proljeće ostaviti na posudbu u Vinkovcima.
 
Koliko će prometan biti zimski prijelazni rok u Maksimiru? Taj odgovor zasad ne znaju ni sami klupski čelnici što sugerira i serijal njihovih pomalo konfuznih izjava. Prvo je izvršni predsjednik Zdravko Mamić ustvrdio da će „plavi“ imati mega momčad, potom je dodao da ove zime neće angažirati nijednoga značajnog igrača, na njega se nadovezao trener Krunoslav Jurčić javno ustvrdivši nadu da će pojačanja ipak - biti. Dodatno zbunjuje i opaska sportskoga direktora Zorana Mamića da će „Dinamo u novu Ligu prvaka morati krenuti s jakom, a ne s bezveznom momčadi“…

Izvjesno je tek da iz Maksimira odlaze Nikola Pokrivač i Tonel i da novi trener gorljivo želi angažirati - napadača.

- Momčad u velikoj mjeri ovisi i o sprinteru. Bitan je zbog osvajanja dubine. Takvi nam igrači donose završni udarac i uspijevaju oploditi napor kompletne momčadi. Nažalost, u nas je malo takvih profila igrača, malo njih pokušavam 'napadati dubinu'“, naglasio je Jurčić.
    
Zimski prijelazni rok formalno još nije počeo, ali pitanje je hoće li biti „tektonskih“ promjena. Bliska povijest sugerira da bi prijelazni rok mogao biti relativno miran, neovisno o tome što se Sammir, Kovačić, Vida, Vrsaljko i Ibañez stalno blizu izlaznih vrata. Maksimirski klub u zadnje tri godine nije realizirao nijedan veliki transfer, ni ulazni niti izlazni. Lani su u Dinamo došli tek Pivarić i pričuvni vratar Mitrović, obojica iz Lokomotive. Momčad napustili Cufre, Barbarić, Ademi, Morales, Šitum, Palić i Kramarić. Godinu ranije došli su Brezovec i Palić, a otišli Etto, Dodo i Slepička. Uoči proljeća 2010. u Dinamo su svratili Turina, Vrsaljko, Antolić, Dodo i Primorac, a izlazni prag prekoračili Picak, Lovren, Carlos, Glavina, Chago, Papadopoulos i Sivonjić. Vidljivo je, dakle, da zimski prijelazni rok gotovo u pravilu ne povlači velike transfere i pitanje je hoće li taj trend nastaviti i ove zime.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.