DINAMO - HAJDUK Zoran Mamić, trener Dinama: Očekujem dobru atmosferu i puno gledatelja

Subota, 30. studenog 2013. 17:36 Napisao/la  SC

Teško je zadovoljiti sve strane. Kada imamo vaučere – ne valja; kada ukinemo vaučere – ne valja. Kažem, neka nogomet bude u prvom planu. Naši navijači neka bodre nas, njihovi Hajduk i neće biti nikakvih problema, kaže Zoran Mamić

Zoran Mamić najavio je nedjeljni derbi u dobro raspoloženju unatoč porazu u Ukrajini:

- Vjerujem da je Dinamo kvalitetniji nego što to trenutno pokazuje bodovna razlika u odnosu na Hajduk. Stanje u momčadi je zadovoljavajuće što se tiče atmosfere, a svaka utakmica s Hajdukom je svečanost. Hajduka ima igrače koji se puno kreću i vrše pritisak, drže visoki ritam i to im daje rezultate; naravno, uz pojedinačnu kvalitetu. Mogu biti opasni iz prekida što su pokazali u prvoj utakmici. Ipak, ne bi to gledao kao neku njihovu prednost, jer vjerujem da će naši igrači biti puno koncentriraniji nego neki dan u Ukrajini. Dobro se poznajemo i nema tu nekih velikih tajni. Protiv Hajduka i dvije utakmice protiv Černomereca dobili smo šest golova iz isto toliko prekida, a ti protivnici nam nisu napravili pravu šansu. Naravno da radimo na tome i jedino što smo posebno igračima govorili uoči utakmice su bili ofenzivni prekidi, ali ništa ne ide preko noći, kaže Mamić kojega se stalno spominje u kontekstu trajnog rješenja na klupi Dinama:

 

- Teško mi je govoriti o sebi, ali moji suradnici rade fantastičan posao. Puno razgovaramo s igračima, postavili smo pravila i zahtjeve koje dosta dobro ispunjavaju i sve skupa se vidi na terenu. Mislim da cijeli moj stručni stožer ima dobru kemiju, funkcioniramo jako dobro i to je formula uspjeha. Siguran sam da su i treneri koji su bili prije radili u najboljoj namjeri, a na koncu kvaliteta dođe do izražaja i vidi se je li jesi ili nisi. Pomoćni treneri Krznar i Cvitanović uopće nisu sporni jer ne postoji način da na zimu dođe trener koji ih neće uzeti u stručni stožer. Mogu li oni samostalno? Ja mislim da bi oni mogli i sami voditi momčad, zašto ne?, smatra Mamić.

 

Stariji Mamić odlučio je samovoljno ukinuti vaučere, mlađi se nije htio puno baviti starijim bratom:

 

- Teško je zadovoljiti sve strane. Kada imamo vaučere – ne valja; kada ukinemo vaučere – ne valja. Kažem, neka nogomet bude u prvom planu. Naši navijači neka bodre nas, njihovi Hajduk i neće biti nikakvih problema. Očekujem dobru atmosferu i puno gledatelja. Neće biti padalina, utakmica nije navečer pa neće biti niti tako hladno i ne očekujem tu nikakve probleme jer za to nema razloga. Čeka nas dobra utakmica, napadački Dinamo i vjerujem isti takav Hajduk što će biti podstrek navijačima da bodre svoj klub i najiskrenije ne očekujem nikakve probleme. Pozvao bih sve navijače da utakmicu i nogomet stave u prvi plan jer derbi je svečanost. Rezultat stvara atmosferu kod većine. Naravno da bih ja volio kada bi se smirile strasti i kada bi naši navijači dolazili na utakmice i bodrili klub. Ne moraju se oni slagati s pojedincima na određenim pozicijama u klubu, ali momčad je ta koja ima prioritet. Mislim da bi navijači uvijek trebali biti uz momčad, posebno kada ne ide, a kamoli kada smo osam godina zaredom prvaci, osvajamo Kupove i igramo cijelo vrijeme u Europi. Recimo, neki dan u Ukrajini su navijači cijeli susret bodrili svoju momčad koja je gubila da bi ih na kraju odveli do pobjede, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.