Daily Mail: Manchester United nudi 20 milijuna funti za Alena Halilovića i Šimu Vrsaljka

Petak, 07. prosinca 2012. 18:34 Napisao/la  SC

Izvršni direktor Manchester Uniteda David Gill u utorak je doletio u Zagreb kako bi pregovarao o angažmanu Alena Halilovića kojega Englezi cijene na 15 milijuna funti

Sir Alex Ferguson u zimskom prijelaznom roku u redovima Manchester United želi najmanje dvojicu igrača koji su na vrhu liste želja Roberta Mancinija, menadžera gradskog rivala Manchester Cityja.

Moguće je da ova informacija služi kao podgrijavanje atmosfere uoči nedjeljnog gradskog derbija, ali njezin izvor Daily Mail prilično je pouzdan. Prema spomenutom izvoru izvršni direktor Manchester Uniteda David Gill u utorak je doletio u Zagreb kako bi pregovarao o angažmanu Dinamove 16-godišnje tinejdžerske senzacije Alena Halilovića kojega Englezi cijene na 15 milijuna funti.

Imajući na umu i Fergusonovu potrebu za ojačavanjem defanzivne linije, Gill se raspitivao i o 20-godišnjem desnom bočnom Šimi Vrsaljku. Za dvije možda i najveće mlade nade hrvatskog nogometa Gill je u ime Uniteda ponudio 20 milijuna funti. Nakon toga vratio se u Manchester i zauzeo svoje mjesto u svečanoj loži na utakmici protiv Cluja u srijedu navečer uvjeren kako je United prestigao City i ima "pravo prvokupa" Dinamova dvojca.

Treći Dinamovac koji je na meti Cityja i o kojemu se raspitivao Gill, mladi napadač Mateo Kovačić, za sada "crvenim vragovima" nije zanimljiv zbog činjenice da  modri za njega traže 10 milijuna funti.

Britanci su prenijeli i izjavu maksimirskog šefa Zdravka Mamića o transferu Alena Halilovića a on im je u svome stilu ispalio

-          - Čitao sam da City za Alena nudi 7 milijuna funti, no to im nije dovoljno niti da kupe njegovu lijevu nogu.

United prema Daily Mailu slijedi i Domagoja Vidu pa bi se možda moglo dogoditi da čak četvorica suigrača osvanu na "teatru snova". No, treba pričekati siječanj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.