Četvorica aktivista nastavljaju borbu za promjenu statuta udruge građana Dinamo

Utorak, 08. travnja 2014. 15:01 Napisao/la  SC

Neka takve skupštine u budućnosti budu festival radosti, skupnog identiteta i čvrstog zajedništva svih Dinamovaca i članova Dinama, poručuje četvorica bivših igrača Dinama

Dario Šimić, Igor Bišćan, Silvio Marić i Tomo Šokota održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o aktivnostima pokreta Za naš Dinamo. Izjave Zdravka Mamića s konferencije održane u ponjedjeljak nisu htjeli komentirati. Evo nekih prijedloga za razmatranje:


-  Dinamova slika u javnosti temelji se i poistovjećuje s tom osobom, a mi to ne želimo. Radije pričamo o onome što Dinamo stvarno je i što bi trebao biti. Od toga da smo se u nedjelju na Jarunu družili s onima kojih na Maksimiru više nema - obitelji Dinamovaca s malom djecom, do toga da od Dinama i Grada Zagreba tražimo da počnu poštovati hrvatske zakone i demokratske procese-


- Od drugostupanjskog rješenja Ministarstva sporta prošla su 42 dana. To rješenje otvara put da članovi Dinama na demokratskim izborima biraju upravu kluba, a Zagrepčanima da napokon dobiju uvid u poslovanje kluba i vide kako se troši njihov novac. Sigurni smo da i gradonačelnik Zagreba zna cijeniti transparentnost i demokratsko pravo izbora s obzirom i da je sam na taj način ostvario svoje pobjede. Grad je već morao provesti rješenje. Zato nije jasno zašto se ne poštuje odluka Ministarstva i zbog čega još nije promijenjen Statut Dinama kako bi se omogućili izbori. Zbog čega se ne poštuju zakoni Hrvatske i legitimne odluke Ministarstva? Izbori kakve predlažemo bili bi jednostavni, slobodni i demokratski. Neka takve skupštine u budućnosti budu festival radosti, skupnog identiteta i čvrstog zajedništva svih Dinamovaca i članova Dinama koje će jačati klub, baš kako to rade najbolji klubovi-udruge u inozemstvu."

- Pogledajte kako su članovi Barcelone odlučivali o sudbini svoga stadiona, a uskoro su i izbori u Schalkeu. Zašto tako ne može biti u Dinamu? Zašto institucije i dalje štite obiteljski biznis u klubu koji je nekad nešto značio svojim navijačima. Građani Zagreba moraju moći imati uvid u što se troši njihov novac te kako je moguće da se njihovim novcem osigurava trrgovina igračima od čega korist imaju samo određeni pojedinci.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.