Branko Ivanković: Zaslužili smo kritike, treba vremena da se neke stvari promjene

Subota, 21. rujna 2013. 16:28 Napisao/la  SC

Dinamo mora tražiti bolje i moj cilj je da dobivamo utakmicu tako što svih 90 minuta igramo na visokom nivou, a ne 50 ili 60 minuta, kaže Ivanković

Trener Dinama Branko Ivanković prve dane trećeg mandata ne provodi spokojno, dva poraza narušila su ionako lošu atmosferu.

- Zaslužili smo kritike navijača, Uprave i medija jer nismo u ove dvije utakmice dobili niti odigrali na razini kakvu očekujemo od Dinama. Dinamo mora tražiti bolje i moj cilj je da dobivamo utakmicu tako što svih 90 minuta igramo na visokom nivou, a ne 50 ili 60 minuta. Kazne? Sigurno da postoje instrumenti u mojim rukama, ali u ovom momentu se ne mogu žaliti na pristup radu. Imamo nedostatke, ali vidjeli ste da smo već protiv Černomoreca bolje stajali u obrambenom prekidu nego na Poljudu. Neke stvari se mogu promijeniti brže, a za neke treba vremena, ali radimo na tome da budemo bolji svaki dan, kaže Ivanković.

 

U nedjelju Dinamo igrao u Gradskom vrtu, pobjeda u utakmici protiv Osijeka imperativno se nameće:

- Ne treba uopće posebno naglašavati kako na utakmici u Osijeku tražimo "rehabilitaciju" za posljednja dva poraza, vraćanje na pobjedničku razinu i samo pobjedu. Pobjeda je najvažnija jer liječi sve rane, ali jasno da zadovoljstvo ne bi bilo potpuno kada igra ne bi bila odgovarajuća i prema mojim željama. Što se tiče Osijeka dovoljno je reći da su zasluženo dobili Hajduk i to govori o njihovoj kvaliteti. Bez obzira na probleme koje imaju su u stanju dobiti svakoga, govori Ivanković koji u Osijeku ne računa na Mikulića, Šimunovića, Limu, Pamića, Brodića i Rukavinu.

 

- Neki igrači neće ići na put nego će odraditi pojačani trening u Zagrebu jer moramo rotirati, a bolje je da igrači odrade jake treninge nego da putuju i sjede na klupi. Recimo, s Pamićem sam zadovoljan jer dobro igra i odlično radi, ali priliku ću dati Antoliću i bolje da Zvonko trenira na Maksimiru. Unatoč tome što sam jako zadovoljan Zvonkovim pristupom, odnosom i prezentacijama, zaključuje Ivanković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.