Branko Ivanković, trener Dinama: Černomorec se nakon 6 kola nalazi ispred Šahtara i Dynama Kijev

Srijeda, 18. rujna 2013. 16:47 Napisao/la  SC

Oni ne mijenjaju stil igre ovisno o tome igraju li kod kuće ili vani tako da očekujem Černomorec koji će se pokušati nametnuti i htjeti diktirati ritam igre, kaže Ivanković

Trener Dinama Branko Ivanković i kapetan Josip Šimunić najavili su utakmicu protiv Černomoreca, koja se u Maksimiru igra u četvrtak od 19 sati.

 - Počinjemo s Europa ligom gdje su naše ambicije jasne: svaku utakmicu tražimo pobjedu i tri boda te na kraju želimo biti među prve dvije momčadi koje prolaze dalje. O Černomorecu ne trebam posebno govoriti, jaka su momčad koja ima šest pobjeda zaredom i u ligi se nalazi ispred dva giganta: Šahtara i Dynamo Kijeva što dovoljno govori o njima. Nemaju spektakularne zvijezde, ali su dobro izbalansirani, čvrsti, agresivni i odlično organizirani. Sigurno nas čeka teška utakmica, ali i mi imamo kvalitetu bez obzira na to što nema Soudanija. Što se tiče same utakmice, oni ne mijenjaju stil igre ovisno o tome igraju li kod kuće ili vani tako da očekujem Černomorec koji će se pokušati nametnuti i htjeti diktirati ritam igre, kaže Ivanković.

 - Očekujemo tešku utakmicu, znamo puno o njima, ali mi moramo igrati našu igru, naravno na visokom nivou i onda ćemo na kraju biti sretni. Ne volim posebno pričati o protivniku, ali koga god sam pitao nisam čuo ništa loše o Černomorecu; svi ih samo hvale tako da su sigurno prava momčad. Zakazali smo protiv Hajduka, ali i to može biti dobro ako iz toga izvučemo pouke. Nogomet je takav da se brzo pruža nova prilika za popravak i vjerujem da ćemo je iskoristiti, kaže Šimunić

Modri su u utakmici protiv Hajduka primili dva pogotka iz prekida:

 - Radili smo na tome, a nastavit ćemo i do utakmice. Kada smo već kod te faze igre onda svakako vrijedi istaknuti kako je tu Černomorec posebno opasan, čak kod prekida ponekad napadaju sa sedam igrača što je zaista rijetko, rekao je Ivanković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.