Branko Ivanković, novi trener Dinama: Ne slažem se s Mamićem da hrvatski treneri nisu kvalitetni

Utorak, 03. rujna 2013. 13:41 Napisao/la  SC

Veliki imperativ je prezimljavanje u Europi. Naravno, treba zadržati ugled koji smo posljednjih godina stvorili u Europi, rekao je Ivanković na službenom predstavljanju

 

Branko Ivanković službeno je predstavljen u Plavom salonu kao novi trener Dinama. Ivankoviću predstavljanje nije novost budući da je trener Dinama postao treći put:

 

 

- Ako sam došao treći puta, podršku imam, Zdravko ima pravo na svoj stav, ja na svoj. Ne slažem se s Mamićem da hrvatski treneri nisu kvalitetni. Dokazali smo se na velikom tržištu, ne sumnjam u svoje znanje, iskustvo, spreman sam na svaki rizik. Ne moram pričati o ljubavi i prijateljstvu s ljudima iz Dinama. Moje ambicije oduvijek su se podudarale s klupskim. Vratio sam se u Dinamo jer želim da zajedno napravimo što bolje rezultate. U Maksimiru postoje svi preduvjeti za to. Želim se ispričati za jučer, svi su zvali, nisam se mogao javiti zbog pravila koja su dogovorena. Hvala Jurčiću, Mamiću i Krznaru na ovom što si mi ostavili, rekao je Ivanković

 

Što se planova tiče, oni su jasno definirani bez obzira tko je trener Dinama:

 

- Veliki imperativ je prezimljavanje u Europi. Naravno, treba zadržati ugled koji smo posljednjih godina stvorili u Europi. A tu je ih domaća natjecanja gdje su aspiracije uvijek iste. Ovaj Dinamo je puno drugačiji nego prije pet godina. Cijeli klub je bitno bolje organiziran, usudim se reći da je ovo snažnija ekipa od one prije pet godina. Predstoji nam zahtjevna selekcija igrača da postignemo naviku pobjeđivanja i zadovoljimo sve strane, od Uprave do navijača, kaže Ivanković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.