Bjelica ostvario jednu od najupečatljivih pobjeda u karijeri, Gasperini potpuno nemoćan

Srijeda, 18. rujna 2019. 23:55 Napisao/la  SC
Nenad Bjelica šampionski u Ligu prvaka
Nenad Bjelica šampionski u Ligu prvaka

 

Gian Piero Gasperini slovi kao jedna od najboljih talijanskih trenera koji je maleni klub iz Bergama podignuo iznad razine velikana iz Milana, Atalanta je postala treći klub u Italiji iza Juventusa i Napolija.

Gasperini se ne sjeća utakmice u kojoj je njegova momčad izgledala nemoćnije nego protiv Dinama, Nenad Bjelica u stručnom smislu ostvario jednu od najupečatljivih pobjeda (4:0) u karijeri:

- Vidjeli smo ekipu koja igra vrlo neobično. Malotko igra na način kao i oni. Procijenili smo da u defanzivi moramo biti maksimalno koncentrirani. Nismo im ništa dali u prvom poluvremenu, imali smo vodstvo od 3:0. Prvo poluvrijeme bilo je zaista perfektno, sve što smo htjeli odraditi, to smo i napravili. Kad dobijete osjećaj da trebate krenuti s tri stopera, tako igrate. Atalanta tako igra, ja sam svoju ekipu tako pripremao. Nismo htjeli biti defanzivni, htjeli smo vršiti pritisak na njihove stopere. Pokrili smo sve njihove opasne točke, odigrali smo fantastično. Pričali smo o tome treba li mijenjati nešto što funkcionira. Nekad treba i malo hrabrosti, odlučnosti. Stali smo svi iza toga, od ponedjeljka počeli pripremati današnju taktiku. Morali smo sakriti to i od medija, sad vam je jasno zašto to nisam mogao govoriti. Danas smo ih iznenadili, nisu bili spremni za ovakvo nešto. Ja sam bio sto posto uvjeren da ćemo mi biti bolji, rekao je Bjelica nakon izvanredne igre Dinama u prvom kolu Lige prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.